17/1/12

Ένας τραυματίας μετά τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Ένας άνδρας βρέθηκε τραυματισμένος στην πλατεία Συντάγματος, μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας προς τη Βουλή. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι δέχθηκε επίθεση από ομάδα περίπου 20 κουκουλοφόρων, οι οποίοι φώναζαν ότι είναι αστυνομικός.

Στο σημείο έπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ...στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Νωρίτερα, απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 24ωρης παναττικής απεργίας, που έχουν κηρύξει τα Εργατικά Κέντρα Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης με αιχμή τα εργασιακά.


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και τα έξι Εργατικά Κέντρα της Αττικής, καλούν όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες να συμμετέχουν, στις διαδηλώσεις.


Την ίδια ώρα, συγκέντρωση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10.000 απεργοί έδωσαν το «παρών», ενώ στην πλατεία Κλαυθμώνος «άγγιξαν» τους 3.000.
Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση απηύθυνε και η ΓΣΕΕ.
Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, η απεργία είναι ένα «ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των ΣΣΕ».


Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων Αττικής έχει εκφράσει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας καλεί τα σωματεία - μέλη της με αποφάσεις τους να συμμετέχουν δυναμικά τόσο στην απεργία όσο και στη συγκέντρωση.
Και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ κάλεσε τις Ενώσεις και τις γενικές συνελεύσεις των Νοσοκομείων να συμμετάσχουν στην απεργία.


Σαρανταοκτάωρη απεργία έχει κηρυχθεί και σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από την Τρίτη στις 06.00 μέχρι και την Πέμπτη στις 06.00 έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ.








greece-salonika.blogspot.com