13/2/12

ΑΠΕΡΓΙΕΣ 13/02/2012

Ελευθεροτυπία επαναλαμβανόμενες 48ωρες


Ελευθεροτυπία επαναλαμβανόμενες 48ωρες,Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά την τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών) αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας « enet . gr » από τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, 10 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, 13 Φεβρουαρίου 2012.




Οργανισμός Εργατικής Εστίας απεργία διαρκείας


Οργανισμός Εργατικής Εστίας απεργία διαρκείας, Πανελλαδική απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Aπό την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ, μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν: «Η συνέλευση των εργαζομένων του ΟΕΚ αποφάσισε, μεταξύ των άλλων, τη συνέχιση των καταλήψεων των υπηρεσιών σε όλη τη χώρα με τις παράλληλες δράσεις, καθημερινές συνελεύσεις σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, από κοινού δράσεις με τους εργαζόμενους της Εργατικής Εστίας, μαζική συμμετοχή στις πορείες και τις συγκεντρώσεις στα πλαίσια των 24ωρων και 48ωρων απεργιών, εντατικοποίηση της προσπάθειας ενημέρωσης των εργατικών κέντρων, μέσων μαζικής ενημέρωσης, βουλευτών κλπ. , διερεύνηση από την νομική μας υπηρεσία κάθε πτυχής άσκησης άσκησης ένδικων μέσων προστασίας και λήψη απόφασης καταδίκης της εγκληματικής απόφασης από το Δ.Σ. ΟΕΚ».




Πανελλαδική αποχή Δικηγόρων


Δικηγόροι Πανελλαδική αποχή, Πανελλαδική αποχή για τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατά την σύγκλιση της σημερινής Ολομέλειας. Επίσης, αποφασίσθηκε σύγκληση νέας Ολομέλειας το επόμενο Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012. Επιπλέον, θα κληθούν την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, όλοι οι επιστήμονες βουλευτές (δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί) στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, προκειμένου να τους εκτεθούν τα προβλήματα που προκαλούνται από υφιστάμενα και επερχόμενα μέτρα της τρόικας.




Εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ 24ωρη


Εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ 24ωρη,Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 13 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 14 Φεβρουαρίου 2012. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν επί ένα έτος την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», η οποία δεν τηρεί τις ΣΣΕ και αφήνει απλήρωτους τους συναδέλφους.