14/2/12

Κατάληψη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του ιδρύματος

Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι κατέλαβαν σήμερα τα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι -όπως κατήγγειλαν- για την υποβάθμιση του ιδρύματος, αλλά και για την παραμονή του Γιώργου Μοσχοβάκη στη θέση του διοικητή.

Παρά τις επεξηγηματικές δηλώσεις τόσο από πλευράς του υπουργείου Υγείας, όσο και από πλευράς διοίκησης του νοσοκομείου πως δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης δύο νοσοκομείων, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι, αλλά πρόκειται για συνεργασία σε επίπεδο σχεδιασμού λειτουργίας των νοσηλευτικών και ιατρικών δομών, οι γιατροί κάνουν λόγο για υποβάθμιση και εκμηδενισμό της υπόστασης του νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού Ρεθύμνου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Γιάννης Σαριδάκης, κάνει λόγο για εμπαιγμό που έρχεται ως απάντηση στους αγώνες του Ρεθυμνιακού λαού και όλων εκείνων που ζητούν να αναβαθμιστεί η δημόσια υγεία στον νομό.

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μοσχοβάκης δηλώνει: «Δεν μιλάμε για συγχώνευση νοσοκομείων, δεν μιλάμε για κοινό οργανισμό, για κοινό Διοικητικό Συμβούλιο, για συγχωνεύσεις τμημάτων ή κλινικών, ούτε για λειτουργία ενός τμήματος και κατάργηση του άλλου. Μιλάμε για συνεργασία μεταξύ των νοσοκομείων προς την κατεύθυνση των κοινών εκπαιδευτικών και επιστημονικών δράσεων, της καλύτερης συνεργασίας των ιατρών των νοσοκομείων, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι διακομιδές ασθενών.
Επίσης, μιλάμε για κατάρτιση κοινών προγραμμάτων λειτουργίας τμημάτων (πχ πιστοποίηση λειτουργίας κλινικών) της συνεργατικότητας των επιστημόνων, ώστε να είναι δυνατή σε έκτακτες περιπτώσεις και για συγκεκριμένο διάστημα, η διάθεση επιστημόνων μεταξύ των συνεργαζόμενων νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των εκτάκτων αναγκών αυτών και την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών. Δηλαδή, π.χ. να έρθει ένας νευροχειρουργός να χειρουργήσει ένα περιστατικό στο Ρέθυμνο, που δεν μπορεί (για οποιονδήποτε λόγο) να διακομισθεί στα Χανιά» αναφέρει σε δήλωση του ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μοσχοβάκης.

Πάντως, τα προγραμματισμένα ραντεβού και οι υπηρεσίας υγείας και νοσηλείας λειτουργούν κανονικά στο νοσοκομείο.

Αντιδράσεις: