13/2/12

ΑΠΕΡΓΙΕΣ 14/02/2012


Οργανισμός Εργατικής Εστίας απεργία διαρκείας



Οργανισμός Εργατικής Εστίας απεργία διαρκείας, Πανελλαδική απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Aπό την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ, μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν: «Η συνέλευση των εργαζομένων του ΟΕΚ αποφάσισε, μεταξύ των άλλων, τη συνέχιση των καταλήψεων των υπηρεσιών σε όλη τη χώρα με τις παράλληλες δράσεις, καθημερινές συνελεύσεις σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, από κοινού δράσεις με τους εργαζόμενους της Εργατικής Εστίας, μαζική συμμετοχή στις πορείες και τις συγκεντρώσεις στα πλαίσια των 24ωρων και 48ωρων απεργιών, εντατικοποίηση της προσπάθειας ενημέρωσης των εργατικών κέντρων, μέσων μαζικής ενημέρωσης, βουλευτών κλπ. , διερεύνηση από την νομική μας υπηρεσία κάθε πτυχής άσκησης άσκησης ένδικων μέσων προστασίας και λήψη απόφασης καταδίκης της εγκληματικής απόφασης από το Δ.Σ. ΟΕΚ».




Πανελλαδική αποχή Δικηγόρων


Δικηγόροι Πανελλαδική αποχή, Πανελλαδική αποχή για τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατά την σύγκλιση της σημερινής Ολομέλειας. Επίσης, αποφασίσθηκε σύγκληση νέας Ολομέλειας το επόμενο Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012. Επιπλέον, θα κληθούν την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, όλοι οι επιστήμονες βουλευτές (δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί) στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, προκειμένου να τους εκτεθούν τα προβλήματα που προκαλούνται από υφιστάμενα και επερχόμενα μέτρα της τρόικας.






Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης 24ωρη


Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης 24ωρη,Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 14 Φλεβάρη, με αφορμή τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και τις περικοπές στους μισθούς, αποφάσισε η ομοσπονδία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης. Το Σάββατο η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ υπερψήφισε την εισήγηση και το πρόγραμμα δράσης που προτάθηκαν από την ομοσπονδία. Ετσι, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη γενική απεργία στις 14 Φλεβάρη, η οποία μπορεί να μεταφερθεί για να συμπέσει με ευρύτερη κινητοποίηση είτε ομοσπονδιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είτε πανδημοσιοϋπαλληλικής ή γενικής απεργίας. Επίσης, προγραμματίζονται από τις 13 έως τις 17 Φλεβάρη πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς δημόσιων κτιρίων κ.ά. Σε ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ αναφέρει πως «οι περικοπές των μισθών μειώνουν την αγοραστική αξία του εισοδήματος των εργαζομένων, οι οποίοι περιορίζουν ακόμα και βασικές τους ανάγκες για να επιβιώσουν» και προσθέτει πως «η φτώχεια και η εξαθλίωση κτυπά όλο και περισσότερες ομάδες πληθυσμού».