14/2/12

Ο «στρατηγός» με τη μοβ ομπρέλαΜεθοδικά, οργανωμένα, με σχέδιο που έμοιαζε να έχει καταστρωθεί μέχρι την τελευταία του γραμμή, ομάδες κουκουλοφόρων που ξεπηδούσαν από όλα τα σημεία του κέντρου της Αθήνας, κατάφεραν να μετατρέψουν την πρωτεύουσα σε κόλαση.Τον συνέλαβε ο φακός Ο «συντονιστής» με την ομπρέλα

Οργανωμένο σχέδιο χωρίς συντονιστές δεν νοείται... Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε έναν από αυτούς στην αρχή των επεισοδίων να περιφέρεται κρατώντας ανά χείρας μια μοβ ομπρέλα, με την οποία φαίνεται να στέλνει μηνύματα στους συγκεντρωμένους.

Ο «συντονιστής με την ομπρέλα» φορά μάσκα και εικονίζεται με μονίμως ψηλά το χέρι του, προκειμένου να γίνεται ορατός από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, καθώς δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να συμβεί. Ο ίδιος δεν φαίνεται πουθενά να προβαίνει σε βανδαλισμούς και οι «αρμοδιότητές του» μοιάζουν απολύτως διακριτές από των υπολοίπων...

Μεθοδικά, οργανωμένα, με σχέδιο που έμοιαζε να έχει καταστρωθεί μέχρι την τελευταία του γραμμή, ομάδες κουκουλοφόρων που ξεπηδούσαν από όλα τα σημεία του κέντρου της Αθήνας, κατάφεραν να μετατρέψουν την πρωτεύουσα σε κόλαση.

Το πλάνο προέβλεπε, εκτός από τα κλασικά (μολότοφ, πετροπόλεμο, αποκολλήσεις μαρμάρων κ.λπ.), καταδρομικές επιθέσεις εναντίον κτιρίων - στόχων, όπως ήταν τα πολλά τραπεζικά υποκαταστήματα του κέντρου που παραδόθηκαν στη μανία των κουκουλοφόρων.

Αυτόπτες μάρτυρες υπογράμμιζαν ότι οι ομάδες των ταραξιών φρόντιζαν να αποκόβουν τον δρόμο στα οχήματα της πυροσβεστικής είτε με οδοφράγματα είτε ακόμα και με αυτοσχέδια «κορδόνια», ενώ οι ταυτόχρονοι εμπρησμοί που εκδηλώθηκαν στην πρωτεύουσα αποκαλύπτουν το σχέδιο καταστροφής που έφεραν σε πέρας οι ομάδες του τρόμου.

πηγη:ethnos

Αντιδράσεις: