27/7/12

Στο 28% η ανεργία αν εφαρμοστούν τα μέτρα της τρόικας, υποστηρίζει η ΓΣΕΕ


Την πρόβλεψη ότι η ύφεση για το 2013 θα είναι πάνω από 5,5% και ενδεχομένως η ανεργία να προσεγγίσει το 28%, αν εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, έκανε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μετά τη συνάντηση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας με τους επικεφαλής της τρόικας. 

Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι όλες οι προβλέψεις της ΓΣΕΕ έχουν επαληθευθεί και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα των δανειστών έχει αποτύχει, ενώ καταστρέφει την ελληνική οικονομία και κοινωνία. «Είναι μια πολιτική καταστροφική που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να την αποδεχθεί», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η ΓΣΕΕ «θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις, στα διεθνή και τα ελληνικά δικαστήρια, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτό το κύμα της επίθεσης».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το διάλογο των κοινωνικών εταίρων και τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ σε αυτόν, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας δήλωσε ότι «αν αποδεχθούν, κυβέρνηση και τρόικα πως ότι συμφωνήσουμε εργοδότες-εργαζόμενοι θα νομοθετηθεί, όπως το έθετε και η συμφωνία μας στις 3 Φεβροαυρίου, τότε εμείς θα το υπογράψουμε ως σύμβαση και θα καλέσουμε την κυβέρνηση να το νομοθετήσει».

«Το μόνο που μπορούμε να συζητήσουμε είναι για να αποκαταστήσουμε τον κατώτερο μισθό και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και πρόσθεσε: «τους είπαμε με απόλυτη καθαρότητα: αν ψάχνουν συνομιλητές τρελούς για να αποδεχθούν τις περικοπές των μισθών δεν πρόκειται να βρουν σ' εμάς. Αν αποδέχονται ότι, εάν υπάρξει συμφωνία αποκατάστασης των κατώτερων μισθών, θα την σεβαστούν, τότε και εμείς θα στέρξουμε να κάνουμε διάλογο με τους εργοδότες και να είστε σίγουροι ότι θα βρούμε πώς θα αποκαταστήσουμε τους κατώτερους μισθούς και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.

Πηγη:ΑΜΠΕ

Αντιδράσεις: