24/7/12

Σερβιτόρος με φωτογραφική μνήμη έγινε πλούσιος

Το ταλέντο της φωτογραφικής του μνήμης αποφάσισε να εκμεταλλευτεί ένας 19χρονος σερβιτόρος, που έστησε κομπίνα ύψους 435.000 ευρώ.

Ο νεαρός αριθμομνήμων εργαζόταν σε γνωστό εστιατόριο στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού. Κάθε φορά που κάποιος πελάτης πλήρωνε με πιστωτική κάρτα, συγκρατούσε τον αριθμό και προσποιούμενος ότι ήθελε να τσεκάρει τον κωδικό ασφαλείας πήγαινε σε μια γωνία και σημείωνε τα στοιχεία.


Στην συνέχεια πουλούσε τα δεδομένα σε εγκληματίες, που διέμεναν σε περιοχή κοντά στο σπίτι του και έβγαζε κάτι παραπάνω από τα χαμηλά φιλοδωρήματα.


Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία των πολιτών και αγόραζαν αντικείμενα μέσω διαδικτύου, τα οποία στην συνέχεια πουλούσαν σε πιο χαμηλές από τους άλλους και έβγαζαν κέρδος.
Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει εντοπίσει περισσότερες από 300 πιστωτικές χρεώσεις, όμως θεωρείται ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα.


Πάντως, ο αριθμομνήμων σερβιτόρος ήταν «γνωστός» στην αστυνομία, αφού είχε συλληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, κυρίως  για κλοπές κινητών.












πηγη:Star.gr