7/5/13

Το σημείωμα του Υπολοχαγού που αυτοκτόνησε: "Συγχωρέστε με, δεν αντέχω άλλο"

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των αξιωματικών και γενικότερα των στελεχών και των τριών Κλάδων των ΕΔ από την αυτοκτονία του υπολοχαγού του Πυροβολικού που απ' ότι φαίνεται ήρθε ως αποτέλεσμα του οικονομικού αδιεξόδου που αντιμετωπίζουν χιλιάδες στελέχη των ΕΔ.

Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών υπηρετούσε στην 180 Μοίρα των αντιαεροπορικών πυραύλων I.Hawk στο Καπανδρίτι και διέμενε στη Χαλκίδα. Ανέβηκε σε... διπλανή από το σπίτι του οικοδομή και από εκεί έδωσε τέλος στη ζωή του. Πληροφορίες αναφέρουν πως άφησε σημείωμα, το οποίο έχει η Αστυνομία και αναφέρει, "Συγχωρέστε με, δεν αντέχω άλλο".

Και πως ν' αντέξει ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια όταν εισπράττει μερικά εκατοστάρικα ως μισθό και πρέπει να ζήσει μια οικογένεια; Ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη μονάδα του και δείχνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι πλέον δυσβάσταχτη και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα.