19/5/13

Ισχυρή έκρηξη στη Σαλαμίνα απο διαρροή προπανίου..ισοπέδωσε ταβέρνα και προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα (εικόνες)

Από το ωστικό κύμα και τα σπασμένα τζάμια των παρακείμενων σπιτιών, προκλήθηκαν όλοι οι τραυματισμοί κατά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε κλειστή ταβέρνα στον 'Αγιο Δημήτριο Σαλαμίνας, απέναντι από την ομώνυμη εκκλησία, που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 13 άτομα να τραυματιστούν, εκ των οποίων τα δύο σοβαρά.
Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι στο κέντρο υγείας του νησιού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, από την ισχυρή έκρηξη έχει καταρρεύσει η ταβέρνα και παρακείμενοι τοίχοι από δύο ακατοίκητα παλαιά κτίρια.

Στο σημείο μετέβησαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και 2 της ΕΜΑΚ με σκύλο, καθώς γίνονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτίμησε ότι η έκρηξη, από την οποία δεν εκδηλώθηκε φωτιά, πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή προπανίου. Είπε ωστόσο ότι φως στα αίτια αναμένεται να ρίξουν οι έρευνες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα -οι περισσότεροι τραυματισμοί πολιτών είναι αμελητέοι» τόνισε ο δήμαρχος Σαλαμίνας και είπε ότι αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται και συνεργεία του δήμου προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση μπάζων και τζαμιών.


Πηγή φωτογραφιών: http://salamis-news.blogspot.gr/
Αντιδράσεις: