11/5/13

Σε δύο Γάλλους δημοσιογράφους το βραβείο Λοντρέ

Οι γάλλοι δημοσιογράφοι, Ντουάν Μπι της Le Nouvel Observateur και Ρομέο Λανγκλουά του France 24 κέρδισαν το βραβείο Αλμπέρτ Λοντρέ 2013, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κριτική επιτροπή στο Μόντρεαλ του Καναδά, η οποία είναι αρμόδια για την απονομή των πλέον περίφημων βραβείων της γαλλικής δημοσιογραφίας.

Το βραβείο απονέμεται στον Ντουάν Μπι για το γραπτό ρεπορτάζ του με τίτλο «Οι ναυαγοί του ευρωπαϊκού ονείρου» που αφορά τη χρόνια προσπάθεια των παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να φτάσουν στον ευρωπαϊκό χώρο διασχίζοντας τον ποταμό ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα.

Ο Ρομέο Λαγκλουά ανταμείφθηκε για το ντοκιμαντέρ του «Μια πραγματική σφαίρα», που εξιστορεί την στρατιωτική επιχείρηση φιάσκο κατά των καρτέλ ναρκωτικών στην Κολομβία και την ομηρία του για 33 ημέρες στα χέρια των ανταρτών FARC.

Η φετινή 80η απονομή των βραβείων που αφορούν τη δημοσιογραφία στη γαλλική γλώσσα έγινε για πρώτη για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ του Καναδά. Τα βραβεία απονέμονται προς τιμήν του Άλμπερτ Λοντρέ του περίφημου δημοσιογράφου και συγγραφέα που πέθανε το 1932.





πηγη:Newsbomb