9/12/12

ΠΑΟ – Ολυμπιακός (19:30)

Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού. Ήρθε η ώρα για το απόλυτο ελληνικό ντέρμπι, για το δικό μας el Classico.

  Οι δύο «αιώνιοι» θα επιχειρήσουν να λύσουν τις διαφορές τους απόψε, στις 19:30, στο ΟΑΚΑ, σε μια αναμέτρηση στην οποία παραδοσιακά δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία, το ρόστερ ή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κάθε ομάδα, αλλά η δίψα για τη νίκη και το θρίαμβο.
Λίγες ώρες πριν τη σέντρα, οι προετοιμασίες των δύο αντιπάλων ολοκληρώνονται.

Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός θέλει να πάρει απόψε μια σπουδαία νίκη. Όποια και αν είναι η βαθμολογική διαφορά των «αιωνίων» αντιπάλων η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα θα παλέψει για τους τρεις βαθμούς της νίκης για το γόητρό της και τον κόσμο που θα βρεθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Άλλωστε, αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αργεντινός τεχνικός στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης: «Πρέπει να νικήσουμε για την ιστορία μας και τον κόσμο».
Επίσης, οι «πράσινοι» θέλουν να σπάσουν το αήττητο των Πειραιωτών και πάρουν το «τρίποντο» με το οποίο θα μπουν στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Πάθος και αποφασιστικότητα επικρατεί όμως και στις τάξεις του Ολυμπιακού για νίκη στο αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Αυτή τη στιγμή η βαθμολογική διαφορά των πρωταθλητών Ελλάδας με τον «αιώνιο» αντίπαλο είναι στο +16, όμως οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ θέλουν να δώσουν απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν την κυριαρχία τους στο φετινό πρωτάθλημα.