16/12/12

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17-12-2012 ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

Νέα 24ώρη πανελλαδική απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο με πορεία αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Τ.Τ. μετά από πιέσεις συνδικαλιστών και εργαζομένων για αύριο Δευτέρα 17-12-2012 έξω από το κεντρικό κτίριο της τράπεζας στις 1.00μμ.

Πάγιο πολιτικό αίτημα σύμφωνα με τους εργαζόμενους είναι το Ταχ. Ταμιευτήριο να παραμείνει ίδρυμα ειδικού σκοπού με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα ως τράπεζα λαϊκής αποταμίευσης και όχι ως εμπορική τράπεζα  όπως οι άλλες στο χώρο. Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το Τ.Τ.  ανέκαθεν είχε κοινωνικό ρόλο, χρηματοδότησε μεγάλα αναπτυξιακά κοινωνικά έργα (λίμνη Μαραθώνα, οδικό δίκτυο, νησιωτικά λιμάνια κ.λπ) ενώ έδωσε με ευνοϊκούς όρους ή και άτοκα δάνεια και χρηματοδότηση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. 

Απο πληροφορίες μέσα από κύκλους και έντυπα εργαζομένων,  το Ταχ. Ταμιευτήριο έχει αποδώσει τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από 3 δις στο Ελληνικό δημόσιο ενώ λόγω της φύσης του ως αποταμιευτικό ίδρυμα δεν έχει επισφάλειες δανείων σε σχέση με τα "κόκκινα" δάνεια των ιδιωτικών εμπορικών τραπεζών.