9/12/12

Αυτό ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι ( 2-2 )

Ίσως για τους φανατικούς των δύο ομάδων, η νίκη να μετρούσε περισσότερο. Όμως με τέτοια ντέρμπυ, μπορεί το ανυπόληπτο ελληνικό πρωτάθλημα να ξαναβρεί κάτι από το ένδοξο παρελθόν του. Να αποκτήσει υγεία στην κερκίδα και να φέρει πίσω στο γήπεδο τους πραγματικούς φιλάθλους.
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έδειξαν, ότι μπορούν να μας προσφέρουν σπουδαία 90λεπτα, αρκεί να μείνουν μακριά από την στείρα αντιπαράθεση και τους παραγοντικούς εγωϊσμούς. Αλλά και η Ελληνική διαιτησία, ότι αν το θέλει, μπορεί να τελειώσει ένα ντέρμπυ «αιωνίων» και να μην απασχολήσει αρνητικά. Γκρίνια και παραπονάκια, μπορεί να υπάρξουν, ένθεν και ένθεν, αλλά άνευ ουσίας.
Οι «πράσινοι» συνέχισαν στον ρυθμό του Ουάιτ Χαρτ Λέιν, πέρα από οποιαδήποτε προσδοκία, καθώς η διάθεση και το «θέλω» επιβλήθηκαν στην πιθανή κούραση, από το ταξίδι στο Λονδίνο. Μπήκαν ορμητικά, προηγήθηκαν όπως είχαν προγραμματίσει και δεν το έβαλαν κάτω, ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς. Η τελική συγκομιδή των 18 προσπαθειών, σχεδόν διπλάσιες από των ερυθρόλευκων, καταδεικνύει την σαφέστατη αγωνιστική βελτίωση του «τριφυλλιού», υπό τις οδηγίες του Ρότσα. Που πάντως χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη και βελτίωση και στο ανασταλτικό κομμάτι.
Στον Ολυμπιακό ίσως και να μην ανέμεναν το ορμητικό ξεκίνημα, όμως χάρις στην δεδομένη επιθετική ποιότητα τους, μπόρεσαν να προηγηθούν με τα γκολ του Τζεμπούρ. Ίσως έλειψε η συγκέντρωση μέχρι το τέλος, κυρίως στην αμυντική πλευρά του παιχνιδιού, κάτι που κόστισε στο τέλος με την ισοφάριση από τον Τοτσέ. Είναι ένα σημείο, που μέχρι τώρα δεν είχε εμφανίσει στα εν Ελλάδει παιχνίδια του ο πρωταθλητής.
Βαθμολογικά, το Χ δεν λέει ασφαλώς τίποτε, έστειλε όμως τα μηνύματα και στις δύο πλευρές για την συνέχεια. Θα τα δούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από αύριο. Σήμερα πρέπει να μείνουμε στο κυρίαρχο όμως, που είναι η συνολική εικόνα, που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο....