28/12/12

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο 29-30/12/2012

Επιδείνωση του καιρού έρχεται από απόψε στα δυτικά και από αύριο η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (
ΕΜΥ), κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τα χιόνια σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Βαθμιαία στα βορειοανατολικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.


Την Κυριακή τα έντονα καιρικά φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην κεντρική και νότια χώρα και το Αιγαίο και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.


Συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη από το απόγευμα σήμερα βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα αυξηθούν και αργά το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ βορείων διευθύνσεων έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 12 βαθμούς Κελσίου.


Το Σάββατο θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια. Χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι – βορειοανατολικοί μέτριοι πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.


Την Κυριακή θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις με πιθανές βροχές και χιόνια στα ορεινά, ωστόσο αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού από τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι διευθύνσεων έως μέτριοι και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



πηγη:voria.gr