18/12/12

Σάρωσε το Hobbit στο αμερικανικό box office

Εισπράξεις πέρα από κάθε προσδοκία σημείωσε το Σαββατοκύριακο η ταινία «Hobbit: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι» στους κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα έσοδα από την πρώτη προβολή της ταινίας στις Αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες, για το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, υπολογίζονται σε 84,8 εκατομμύρια δολάρια. Ποσό που ξεπερνάει τις προσδοκίες των συντελεστών, οι οποίοι έκαναν αρχικά προβλέψεις για κέρδη αξίας 77 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η άνοδος του «Hobbit» στην κορυφή του Αμερικάνικού Box Office θεωρείται από τους ειδικούς συνέπεια της επιτυχημένης προώθησης του έργου, με την προβολή ειδικών τρέιλερ πριν από την επίσημη πρεμιέρα στις ΗΠΑ, αλλά και συνέπεια άλλων επιτυχημένων στρατηγικών προώθησης του έργου, που έτσι και αλλιώς αναμένονταν με αγωνία από τους θαυμαστές του συγγραφέα Τζ. Τόκιν και του σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον.

Η ταινία απέφερε συνολικά έσοδα 138 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τις πρώτες πέντε ημέρες προβολής της σε 56 χώρες, ενώ οι εισπράξεις του φιλμ διεθνώς, από την προβολή του την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, έχουν φέρει ως τώρα στα ταμεία όλου του κόσμου έσοδα παρά κάτι λιγότερα από 223 εκατομμύρια δολάρια.

 



πηγη:newpost