22/12/12

Νιώθετε σκουριασμένοι;

Οι περισσότεροι ξυπνάμε και νιώθουμε σαν να έχει περάσει από πάνω μας την προηγούμενη νύχτα κάποιο φορτηγό. Πιάσιμο, στο λαιμό, πόνοι στη πλάτη, κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό. Είναι σαν η υγρασία να έχει εγκατασταθεί στο σκελετό μας και κάθε τόσο δημιουργεί βραχυκύκλωμα σε άλλο σημείο του σώματος μας.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, εκτός από τον καιρό, είναι το τι λάθη έχουμε κάνει τις προηγούμενες μέρες τα οποία επηρέασαν το σώμα. Να μερικοί τρόποι για να «λαδώσετε» και πάλι τις μηχανές για να είσαστε ελεύθεροι από πόνους:

Πρωινό τέντωμα: Πάρτε χρόνο το πρωί και τεντώστε το σώμα σας όσο είσαστε ακόμα ξαπλωμένοι. Μείνατε ακίνητοι για τουλάχιστον 8 ώρες οπότε πρέπει να ξεδιπλώσετε το σώμα σταδιακά και να το επαναφέρετε στην αρχική του στάση.

Διαλέξτε το σωστό παπούτσι: Εάν ξυπνάτε και υποφέρετε από τα γόνατα σας, ελέγξτε τα παπούτσια που φοράτε. Εάν φοράτε πολύ συχνά flat ή πολύ ψηλά τακούνια τότε αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος. Σήμερα φορέστε ένα σταθερό τακούνι όχι παραπάνω από 5-6 εκατοστά.

Διώξτε το βάρος: Ο πόνος στην ωμοπλάτη επιμένει και το πιάσιμο μοιάζει να χειροτερεύει. Είναι η ώρα που πρέπει να κάνετε ξεκαθάρισμα στην τσάντα σας. Το βάρος της επιβαρύνει αυτές τις περιοχές και προκαλεί ένταση. Προσπαθήστε να την κρατήσετε για μερικές μέρες από το άλλο χέρι ή να κρατήσετε ένα στυλάτο σακίδιο.


Έλεγχος στάσης: Διορθώστε το κάθισμα στο αυτοκίνητο, ώστε να μην βουλιάζετε σε αυτό, αλλά να κάθεστε σε 90ο. Το ίδιο κάντε και με την καρέκλα του γραφείου σας. Εάν χρειάζεται προσθέστε ένα μαξιλάρι στη πλάτη της.

Παιχνίδια ισορροπίας: Κάθε μέρα βρείτε λίγο χρόνο για να κάνετε μια απλή άσκηση. Προσπαθήστε να ισορροπήσετε στο κάθε πόδι για μερικά δευτερόλεπτα δίνοντας σημασία στη στάση του σώματος.

Ευθυγραμμιστείτε: Βρείτε την στάση του σώματος σας κάνοντας ένα απλό stretching. Με λυγισμένα πόδια ρίξτε το κεφάλι και τα χέρια σας μπροστά. Ταλαντωθείτε για λίγο ώστε να αποφορτίσετε τη μέση σας. Μετά αρχίστε να ανεβάζετε τον κορμό σας σε αργό ρυθμό σαν να βάζετε κάθε τμήμα του στη θέση του. Η κίνηση ξεκινά από τους γοφούς, μετά η μέση, μετά η κοιλιά, το στήθος, οι ώμοι και τελευταίο το κεφάλι. Τώρα κοιταχτείτε στον καθρέφτη γιατί αυτή είναι η σωστή στάση για το σώμα σας.

πηγη:jenny.gr