23/12/12

Νίκη για Μπάρτσα, 91 γκολ ο Μέσι το 2012

- Η Μπαρτσελόνα νίκησε εκτός έδρας τη Βαγιαδολίδ με 3-1, ενώ ο Λιονέλ Μέσι που σκόραρε για άλλη μία φορά, ολοκληρώνει με 91 γκολ το 2012.

- Οι παίκτες και των δύο ομάδων φόρεσαν μπλουζάκια με μήνυμα συμπαράστασης στον Τίτο Βιλανόβα.

- Νέο σοκ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού ηττήθηκε 3-2 στη Μάλαγα, με τον τερματοφύλακα Κασίγιας να είναι στον πάγκο.


Ο 44χρονος τεχνικός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, δύο ημέρες μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για αφαίρεση όγκου στην παρωτίδα.

Στον πάγκο της Μπαρτσελόνα ήταν ο συνεργάτης του Βιλαβόβα, Ζόρντνι Ρούρα. Στο 42' , ο Τσάβι ύστερα από σέντρα του Αλμπα άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα και ο Λιονέλ Μέσι στο 59' πέτυχε το 2-0,  φτάνοντας τα 91 γκολ το 2012.
Η Βαγιαδολίδ, μείωσε στο 89' με τον Χάβι Γκέρα και στις καθυστερήσεις, ο Τέγιο διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Σοκ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού ηττήθηκε στη Μάλαγα 3-2. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ισκο στο 49' και η Ρεάλ ισοφάρισε με αυτογκόλ του Σάντσεθ στο 66'. Ομως, ο Ρόκε Σάντα Κρούζ  πέτυχε δυο γκολ σε τέσσερα λεπτά (73' και 76') για να δώσει προβάδισμα στην Μπιλμπάο με 3-1. Ο Μπενζεμά, στο 82' μείωσε διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Να σημειώσουμε, ότι ο Ικερ Κασίγιας, για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια, δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα της Ρεάλ!  Ο Μουρίνιο, προτίμησε τον αναπληρωματικό, Ανταν Γκαρίδο.  Ο Κασίγιας είναι ο βασικός τερματοφύλακας στη Ρεάλ τα τελευταία δεκα χρόνια..

Η κίνηση αυτή αναμένεται να συζητηθεί, αφού λέγεται ότι οι σχέσεις του Μουρινιο με τον Κασίγιας δεν είναι και οι καλύτερες. Πάντως, η τέταρτη ήττα της Ρεάλ στο πρωτάθλημα και το γεγονός ότι είναι 16 βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα, πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, αναμένεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το άσχημο κλίμα που επικρατεί στη Μαδρίτη για τον Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, υποστήριξε μετά το ματς ότι αυτή ήταν μία «τεχνική πόφαση». Οπως μάλιστα είπε: «Εγω βλέπω τον κάθε παίκτη και φροντίζω να αγωνιστεί η καλύτερη ενδεκάδα». Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι ο Κασίγιας έμεινε στον πάγκο λόγω των τελευταίων αγώνων που δεν είχε καλή απόδοση. Οταν τον ρώτησαν αν φοβάται για τη θέση του απάντησε: «Αν φοβάμαι; Ποτέ δεν φοβάμαι για τη δουλειά μου».

 



πηγη:tanea