9/12/12

Νέο χειρουργείο για τον Τσάβες - Εχρισε το διάδοχό του

Σε νέα χειρουργική επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της... Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες όπως ανακοίνωσε ο ίδιος το Σάββατο, καθώς γιατροί διαπίστωσαν κακοήθη κύτταρα κατά τη διάρκεια εξετάσεων σε κλινική της Κούβας.

«Είναι απαραίτητο να υποβληθώ σε μία ακόμα επέμβαση τις προσεχείς ημέρες», δήλωσε ο Τσάβες σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο 58χρονος πρόεδρος έχει ήδη υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις για καρκίνο από τα μέσα του περασμένου έτους. Η νέα επέμβαση αναμένεται να αυξήσει τις αμφιβολίες για το πολιτικό του μέλλον.

Στο πλευρό του Τσάβες, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του από το Μέγαρο Μιραφλόρες, βρίσκονταν ο αντιπρόεδρος, Νικόλα Μαντούρο και ο επικεφαλής του Κογκρέσου Ντιοσντάντο Καμπέλο.

Ο Ούγκο Τσάβες δήλωσε ότι εάν η υγεία του δεν εξελιχθεί καλά και χρειαστούν νέες εκλογές, ο «διάδοχός» του που θα χρειαστεί τη στήριξη των υποστηρικτών του, θα είναι ο Νικόλα Μαντούρο. Ο Μαντούρο είναι πρώην οδηγός λεωφορείου και ένας από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου της Βενεζουέλας.

Διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών από το 2006 μέχρι που επελέγη από τον Τσάβες για τη θέση του αντιπροέδρου μετά την επανεκλογή του τον Οκτώβριο.

«Είναι ένας απόλυτος επαναστάτης, ένας άνδρας με μεγάλη εμπειρία παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφοσιωμένος και ικανός», δήλωσε ο Τσάβες.

 




ΠΗΓΗ:ethnos.gr