21/3/10

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1


Kαι όμως κέρδισε! Ο Ολυμπιακός, και με την βοήθεια της τύχης , κέρδισε με 1-0 τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τέσσερις πόντους από την κορυφή. Το γκολ του Ντάρμπισιρ στο 69' έδωσε την σπουδαία νίκη στους ερυθρόλευκους που είχαν σύμμαχο και την θεά τύχη, αφού ο Παναθηναϊκός στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ήταν καλύτερος.
H πρώτη καλή φάση του ντέρμπι ανήκει στον Ολυμπιακό, όταν στο 6', ο Τζόρβας εκτινάχθηκε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ την σέντρα-σουτ του Τοροσίδη από τα δεξιά. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και να γίνεται κυρίαρχος του αγώνα. Στο 15', ο Λέτο εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση δεξιά, ο Βύντρα σηκώθηκε στο δεύτερο δοκάρι για την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε την μπάλα. Και η επόμενη φάση ανήκει στους γηπεδούχους, όταν στο 21΄, ο Καραγκούνης δοκίμασε το πόδι του από αρκετά μακριά, το συρτό σουτ του Έλληνα μέσου δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη. Το 6λεπτο 28'- 34' ήταν εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό, αφού ο Παναθηναϊκός τον σφυροκοπο΄σε ασταμάτητα. Στο 28', το φάουλ του Σισέ έφυγε για λίγα εκατοστά πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 30΄, ο Καραγκούνης έβγαλε σε θέση βολής τον Σαλπιγγίδη, το μονοκόμματο σουτ του Έλληνα επιθετικού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τέλος, στο 34' εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, η γυριστή κεφαλιά του Ζιλμπέρτο "έγλειψε" το αριστερό δοκάρι.
Μετά απ΄οαρκετά λεπτά, οι ερυθρόλευκοι έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Τζόρβα. Στο 38', ο Μήτρογλου συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Ντάτολο μέσα στην περιοχή, ο Αργεντινός εξτρέμ σούταρε άουτ.
"Χτύπησε" ο Ματ
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο. Στο 61' ο Λέτο ξέφυγε από τον Τοροσίδη μέσα στην περιοχή, σούταρε όμως πάνω στον Νικοπολίδη. Από εκεί και πέρα όμως, τα δεδομένα άλλαξαν. Οι ερυθρόλευκοι βγήκαν μπροστά και στο 65' το σκαφτό σουτ του Μήτρογλου κατέληξε στην πάνω πλευρά των διχτύων. Στο 69' όμως, το γκολ μπήκε. Ο Λούα Λούα σέντραρε από τα δεξιά, ο Νταρμπισάιρ έπιασε την κεφαλιά, ο Τζόρβας απέκρουσε τη μπάλα και στην επαναφορά ο Άγγλος επιθετικός έκανε με σουτ και σκόραρε.
Από εκεί και πέρα, οι "πράσινοι" "πάγωσαν" και προσπάθησαν να αντιδράσουν και έφτασαν κοντά στο 71', όταν ο Σισέ σημάδεψε το δεξί δοκάρι με προβολή και ο Αβ. Παπαδόπουλος απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στην γραμμή. Ο Παναθηναϊκός πίεζα και οι ερυθρόλευκοι έβγαιναν στην κόντρα με αποτέλεσμα να φτάσουν κοντά στο δεύτερο τέρμα. Στο 83', ο Μήτρογλου με πλασέ σημαδεύει το΄οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.
Το ματς ολοκληρώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να τα έχει με την ατυχία του και τους ερυθρόελυκους να παίρνουν μια σπουδαία νίκη που τους φέρνει στην δεύτερη θέση, τέσσερις πόντους από την κορυφή, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Καντέ, Κατσουράνης, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο (70' Νίνης), Καραγκούνης (80' Ρουκάβινα), Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ.
Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ (46' Ζεβλάκοφ), Αβ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μαρέσκα, Στολτίδης, Γ. Παπαδόπουλος (56' Ντάρμπισιρ), Ντάτολο (63' Όσκαρ), Λούα Λούα, Μήτρογλου.
Διαιτητής: Δαλούκας (Μαγνησίας)
Βοηθοί: Δάλλας (Ηπείρου), Τάτσης (Ηπείρου)
postgame