25/8/10

Θα φτιάξει η Apple «desktop iPad»;

Φημολογείται ότι η Apple έχει στα μελλοντικά της σχέδια την κατασκευή ενός μηχανήματος το οποίο συνδυάζει το σχέδιο ενός επιτραπέζιου υπολογιστή και την χρηστικότητα ενός Apple iPad. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι του Steve Jobs κατοχύρωσαν την πατέντα τον περασμένο Ιανουάριο στην Ευρώπη κάτω από άκρα μυστικότητα.

Οι εικόνες δείχνουν μία οθόνη υπολογιστή με περιστρεφόμενη βάση η οποία της επιτρέπει να παίρνει οριζόντια θέση, παρόμοια με εκείνη ενός "tablet". Σύμφωνα με πηγές του διαδικτύου, η εικόνα στην οποία αναλύεται η πατέντα επίσης προδιαγράφει το πως η Apple θα κάνει τη μετάβαση από το ήδη εν χρήση λειτουργικό των iMac (OS X) σε λειτουργικό του iPad και iPhone (iOS).

Βεβαίως, η εικόνα δεν δείχνει πως η Apple όντως θα δημιουργήσει ένα τέτοιο υπολογιστή. Είναι γενικός κανόνας της εν λόγω εταιρίας, όπως και πολλών άλλων κατασκευαστών τεχνολογικών προϊόντων, να κατοχυρώνουν πατέντες χωρίς ποτέ να τις χρησιμοποιούν. Ως συνήθως, η Apple δεν έχει απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν την εν λόγω εφεύρεση.
protothema.gr