6/8/10

Η Google θα ξεπεράσει την Apple

Το Android της Google, το λογισμικό που «τρέχει» τα smartphones, πρόκειται να υποσκελίσει το λογισμικό για τα  iPhone της Apple μέχρι το 2012, όπως προκύπτει από την έρευνα της εταιρίας iSuppli.
Σύμφωνα με  την έρευνα το λογισμικό Android, θα χρησιμοποιείται από περισσότερα  από 75 εκατ. smartphone μέσα στα επόμενα  δύο χρόνια, χαρίζοντάς της περίπου το 20% της πίτας στην εν λόγω αγορά.


Το πλεονέκτημα του android έγκειται σύμφωνα με την έρευνα στο γεγονός πως χρησιμοποιείται από μεγάλο κομμάτι της συγκεκριμένης αγοράς όπως στις συσκευές της Motorola και της HTC, ενώ αυτό της Apple, χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα iPhone.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το Android κατέχει ήδη το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Nielsen.

«Η Google και η Apple, είναι οι εταιρίες που θα χτυπηθούν για τον έλεγχο της wireless αγοράς , καθώς αναμένεται οικονομική έκρηξη σε μία ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.»

Έπειτα από τη δημοσίευση της έρευνας η μετοχή της Google στην αγορά του Nasdaq ανέβηκε κατά 16.49 δολάρια, ενώ αυτή της Apple σημείωσε άνοδο της τάξης των 1.05  δολαρίων.

protothema.gr