3/8/10

Ο εφιάλτης των οδηγών έφθασε στην Ευρώπη!

Ο εφιάλτης των οδηγών έφθασε και επισήμως στην Ευρώπη. Η Ελβετία είναι η πρώτη χώρα της Ηπείρου που θα τοποθετήσει το υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης της οδικής κυκλοφορίας, το οποίο μπορεί να δίνει εικόνα για 22 αυτοκίνητα που κινούνται σε τέσσερις διαφορετικές διαδρομές την ίδια ακριβώς στιγμή. Το Trafistar SR590, όπως ονομάζεται επισήμως η νέα υπερσυσκευή θα δοκιμαστεί πιλοτικά στη Γενεύη πριν τοποθετηθεί σε όλο το οδικό δίκτυο της Ομοσπονδίας, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Το υπερμηχάνημα εξοπλισμένοι με κάμερα ακριβείας και φωτογραφικές μηχανές υψηλής ανάλυσης θα μπορεί να εντοπίζει κάθε παραβατική οδική συμπεριφορά μέσα στην εμβέλειά του. Θα μπορεί να εντοπίζει άμεσα τις διαφορές βάρους των οχημάτων, ώστε να «καταλαβαίνει» τα φορτηγά και τα επιβατικά οχήματα και να υπολογίζει την ταχύτητα, την απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, το αν ο οδηγός έχει ανάψει ή όχι τα φώτα κυκλοφορίας, ενώ θα μπορεί να εντοπίζει και τους επικίνδυνους ελιγμούς με ακρίβεια δευτερολέπτου.
Η Γαλλία μάλιστα φέρεται να είναι η επόμενη χώρα της Ευρώπης που εξεδήλωσε ενδιαφέρον για να αποκτήσει και να εγκαταστήσει στο οδικό της δίκτυο το σούπερ ραντάρ