26/8/10

Αγνοείται ένας πιλότος μετά τη σύγκρουση δύο F-16

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση από εναέρια και πλωτά σωστικά μέσα για τον εντοπισμό του αγνοούμενου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά τη σύγκρουση δύο F-16 στον εναέριο χώρο πάνω από το Γαϊδουρονήσι, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.


Οι δύο από τους τρεις χειριστές εντοπίστηκαν σώοι και περισυνελέγησαν από παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη. Οι ψαράδες μετέφεραν τους πιλότους στην ακτή, από όπου τους παρέλαβε ελικόπτερο, με το οποίο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένας από αυτούς φέρει ελαφρά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ ο δεύτερος δεν έχει εμφανή ίχνη τραυματισμού.

Η τύχη του τρίτου χειριστή, προς το παρόν, αγνοείται. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των ερευνών εντοπισμού του αγνοούμενου πιλότου.

Τα δύο F-16 Block 52 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο, συγκρούστηκαν στον άερα νοτιοανατολικά της Κρήτης, κοντά στο Γαϊδουρονήσι, κατά τη διάρκεια προσομοίωσης αναχαίτισης.

Τα αεροσκάφη, που ανήκαν στην 340η Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης της Σούδας, πετούσαν σε χαμηλό ύψος.
tanea.gr