25/6/11

Χάρι Πότερ: Συνεχίζεται....

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποκαλύπτει το μέλλον του ήρωά της αύριο - διαρροή στους Times,


Σύμφωνα με τους Times θα είναι ένα σοφιστικέ online παιχνίδι που θα εμπεριέχει κάποια ίχνη που θα οδηγούν σε έπαθλα που είναι κρυμμένα στον πραγματικό κόσμο

Οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ αγωνιούν καθώς η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (γεν. 1965) ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου στην οποία θα αποκαλύψει τις επόμενες κινήσεις της σχετικά τον αγαπημένο μάγο εκατομμυρίων εφήβων σ' όλο τον κόσμο.

Στα γραφεία των Times του Λονδίνου έφτασε ένα σημείωμα σύμφωνα με το οποίο αυτό που τελικά θα ανακοινωθεί είναι ένα παιχνίδι. Το σημείωμα, που είτε «διέρρευσε», είτε στάλθηκε στην εφημερίδα κατά λάθος μέσω μιας εταιρείας δημοσίων σχέσεων, θέλει το επόμενο βήμα να «είναι ένα σοφιστικέ online παιχνίδι που θα εμπεριέχει κάποια ίχνη που θα οδηγούν σε έπαθλα που είναι κρυμμένα στον πραγματικό κόσμο. Πρόκειται για έναν απροσδιόριστο αριθμό μαγικών ραβδιών που φυλάσσονται στη Μεγάλη Βρετανία, την Αμερική και πιθανώς σε άλλες χώρες». Σύμφωνα με τους Times «δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό το κυνήγι θησαυρού είναι το ίδιο το Pottermore ή απλώς μια διαφημιστική κίνηση που θα οδηγήσει σε ένα άλλο προϊόν».

Το κυνήγι του... θησαυρού

Την προηγούμενη εβδομάδα η δημιουργός του Χάρι Πότερ καθοδήγησε τους αναγνώστες στον αινιγματικό ιστότοπο Pottermore.com, που αναφέρει την προαναγγελία «Σύντομα κοντά σας» δίπλα απ' την υπογραφή της. Κάνοντας κλικ πάνω σε δυο κουκουβάγιες που κάθονται πάνω σε κλαδιά ο χρήστης οδηγείται στο Youtube όπου βλέπει ένα ρολόι να μετράει αντίστροφα, με το τέλος να έχει οριστεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης 23 Ιουνίου.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο χρήστης @Pottermore έγραψε: «Φαίνεται ότι οι κουκουβάγιες μάς επιφυλάσσουν συναρπαστικά νέα» και μέχρι στιγμής τον έχουν «ακολουθήσει» πάνω από 75.000 χρήστες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

Όπως είναι φυσικό οι φήμες και οι προβλέψεις είναι πολλές. Οι πιθανότητες πάντως περιλαμβάνουν:

- Ένα online διαδικτυακό παιχνίδι, κάτι που συνδέεται με το γεγονός ότι η Warner Bros κατοχύρωσε τα εμπορικά δικαιώματα του Pottermore πριν από δύο χρόνια με τη λογική ότι θα «παρέχει μια πολυχρηστική πρόσβαση σ' ένα παγκόσμιο δίκτυο ηλεκτρονικής ενημέρωσης».

- Το πολυαναμενόμενο λεξικό των στίχων του Χάρι Πότερ που η Ρόουλινγκ υπόσχεται εδώ και χρόνια.

- Την κυκλοφορία των επτά μυθιστορημάτων με ήρωα τον Χάρι σε ηλεκτρονική μορφή (e-books). Τα δικαιώματα ανήκουν, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο, στη συγγραφέα.

- Ένα κοινωνικό δίκτυο ειδικά για τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ.

- Ένα καινούργιο βιβλίο, που αποτελεί και τον κρυφό πόθο των φανατικών θαυμαστών του.

«Μπορεί να είναι οι ιστορίες της επόμενης γενιάς των μαθητών του Χόγκουαρτς» είπε ένας αναγνώστης. Κάποιος άλλος ελπίζει ότι θα πρόκειται για ένα είδος μυθοπλαστικού συμπληρώματος που θα προηγείται του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος».

Ο ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ, που ενσάρκωσε τον Χάρι Πότερ, είπε στους Los Angeles Times ότι «δε νομίζω να γράψει άλλο βιβλίο» και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι η Τζο θα γράψει πολύ περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Έχει μέσα της πολλά ακόμα που δεν έχουμε διαβάσει και ακόμα πιο πολλές ιστορίες να μας πει. Στο βαθμό που δεν θα αφορούν τον Χάρι, θα είμαι πρόθυμος να τις διαβάσω».

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είχε πει πέρσι σε μια συνέντευξή της στην Όπρα Γουίνφρι ότι «θα μπορούσα σίγουρα να γράψω και όγδοο και ένατο και δέκατο βιβλίο… Νιώθω ότι έχω ξεμπερδέψει μ' αυτό αλλά ποτέ δεν ξέρεις». Παλαιότερα χαρακτήρισε απίθανο το ενδεχόμενο να γράψει κι άλλο βιβλίο αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός όγδοου «για φιλανθρωπικούς λόγους, κάτι σαν εγκυκλοπαίδεια γι' αυτόν τον κόσμο στην οποία θα χρησιμοποιούσα όλο το εναπομείναν υλικό που δεν υπάρχει στα βιβλία».

Η εταιρεία δημοσίων σχέσεων που εκπροσωπεί τη Ρόουλινγκ πάντως είπε ότι δεν προβλέπεται η έκδοση ενός καινούργιου βιβλίου.


 
 
 
Αναδημοσιευση Απο Βημα