22/6/11

Προχώρησαν στη σύλληψη των κ.κ. Σταύρου Ψωμιάδη (πρόεδρος Καβάλας), Αχιλλέα Μπέου ....

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνδυασμένη επιχείρηση της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ για τη σύλληψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση των 41 στημένων παιχνιδιών που, συμπεριλαμβάνονται στις λίστες της UEFA.

Μάλιστα, μετά από εφόδους σε οικίες και σε γραφεία ιδιωτών, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των κ.κ. Σταύρου Ψωμιάδη (πρόεδρος Καβάλας), Αχιλλέα Μπέου (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου) και Γιώργου Τσακογιάννη (πρόεδρος της Ηλιούπολης), καθώς και 12 ακόμη ατόμων, που φέρονται να στοιχημάτισαν σε ύποπτα παιχνίδια, μέσω του ΟΠΑΠ.
Συγκεκριμένα οι κατηγορίες που βαραίνουν τους προαναφερθέντες, οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ, είναι για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Επίσης οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του μάνατζερ, Άγγελου Τραυλού, ο οποίος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος κα Πόπη Παπανδρέου, που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει συντάξει πολυσέλιδο πόρισμα 130 σελίδων, στο οποίο περιγράφονται, κατά πληροφορίες, συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης των εμπλεκομένων.

Την σχετική έρευνα πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές και το ΣΔΟΕ, ύστερα από σχετικό φάκελο για στημένα παιγνίδια, που έστειλε στις ελληνικές αρχές η UEFA.
Τις ερχόμενες ώρες μάλιστα είναι πολύ πιθανό να κληθούν και ποδοσφαιριστές ομάδων, οι οποίες φέρονται να «πρωταγωνίστησαν» στα ύποπτα ματς.

Η έρευνα έγινε με βάση το υλικό της δικογραφίας από την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος. Τα τρία αδικήματα για τα οποία, πιθανώς να γίνουν διώξεις, είναι η στοιχηματική απάτη, το ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Έφοδοι κάτω από άκρα μυστικότητα

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, κάτω από άκρα μυστικότητα, άρχισε έφοδο σε σπίτια και σε γραφεία ιδιωτών, οι οποίοι φέρεται να έχουν εμπλοκή στα στημένα ματς.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τους υπολογιστές των υπόπτων, ενώ ελέγχτηκαν κι άλλα μέρη των χώρων τους, προκειμένου να συλλεχθούν τα περισσότερα δυνατά στοιχεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση συνεχίζεται αυτές τις ώρες, καθώς η ροή πληροφοριών για την εν λόγω υπόθεση είναι συνεχής και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.






πηγή:zougla.gr