17/6/11

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο;

Ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος, με τοπικές νεφώσεις, βόρειους
, βορειοδυτικούς ανέμους στα ανατολικά, τοπικά έως 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια 6 μποφόρ. Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι παροδικά αυξημένες και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο
Καιρός: γενικά αίθριος και μονο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Κυριακή 19-06-2011

Καιρός: γενικά αίθριος και μονο στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
 Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτια πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.