8/6/11

Φτηνότερο το ταξίδι στο διάστημα!


Τα ελάχιστα ταξίδια πολιτών εκτός στρατόσφαιρας κόστιζαν περίπου 20 εκ. δολάρια (δηλαδή 13,6 εκ. ευρώ).

Όμως σύντομα αυτό θα αλλάξει καθώς η Virgin Galactic υπόσχεται ότι θα προσφέρει σύντομα μια δίωρη βόλτα στο διάστημα για μόλις το 1% της παραπάνω τιμής. Δηλαδή για μόλις 200 χιλιάδες δολάρια....



Οι δοκιμές των διαστημικών σκαφών της εταιρίας είναι σε προχωρημένο στάδιο και αυτό το επιβεβαιώνει και το video από τις πρόσφατες επιτυχημένες δοκιμές.

Οι δοκιμές της Virgin Galactic γίνονται στην έρημο Μοχάβε και το σκάφος με το όνομα «SpaceShipTwo» απογειώνεται με τη βοήθεια ενός αεροπλάνου και στη συνέχεια αφήνεται να εκτελέσει ελεύθερη πτώση από ύψος περίπου 17 χιλιομέτρων. Σε κάποιο σημείο της πτήσης τα φτερά του σκάφους διπλώνουν για να επιτρέψουν την ομαλή του είσοδο στην ατμόσφαιρα. Αργότερα επιστρέφουν στη θέση τους για μια επιτυχημένη προσγείωση.

Το διαστημικό όχημα της Virgin Galactic σχεδίασε ο θρυλικός αεροναυπηγός Burt Rutan και θα φιλοξενεί μόνο έξι επιβάτες. Από τις δύο ώρες της πτήσης οι επιβάτες θα βρίσκονται σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας περίπου για 5 λεπτά, αφού τόσος θα είναι ο χρόνος που το σκάφος θα βρίσκεται ουσιαστικά στο διάστημα.

Εάν όλα πάνε καλά οι πρώτες διαστημικές πτήσεις της Virgin Galactic θα ξεκινήσουν για το κοινό το 2013, όμως αυτό δεν εμπόδισε περίπου 400 ενδιαφερόμενους να καταθέσουν ήδη προκαταβολή για ένα εισιτήριο.









ΠΗΓΗ