1/6/11

Όσα πρέπει να γνωρίζεις προτού μείνεις μαζί του...

Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο που μόνη σου δεν θα βρεις ποτέ τα χρήματα για να μετακομίσεις από το πατρικό, την πήρες την απόφαση να μείνεις με τον καλό σου!
Και εσύ καλά την πήρες την απόφαση, είτε στους έξι, είτε στους δεκαέξι μήνες, είτε στα έξι χρόνια, υπάρχουν όμως πράγματα στη λίστα της συγκατοίκησης που πρέπει να τριπλοτσεκάρεις προτού μοιραστείτε τον ίδιο (σοβατισμένο) ουρανό.

* Αν είναι εύκολο, καλό είναι να υπακούσεις στον κανόνα των 2 ετών προτού συγκατοικήσετε. Το διάστημα αυτό θεωρείται κρίσιμο, γιατί τότε ξεφτίζει τελείως ο πρώτος ενθουσιασμό και σου μένει ο καλός σου (κι εσύ το ίδιο) ακριβώς όπως είναι, χωρίς το περιτύλιγμα.



* Μάθε όσα περισσότερα μπορείς για τη σχέση του με τη μαμά του. Μπορεί τώρα να έχετε καλές και τυπικές σχέσεις αλλά η παρουσία της στη ζωή σου θα θεριέψει άπαξ και μείνεις μαζί με το γιο της.

* Ενημερώσου για το πόσο φρικιό είναι με την καθαριότητα και αντίστοιχα εξήγησέ του πόσο κολλημένη είσαι εσύ η ίδια με το ξεσκονόπανο. Στο ζήτημα αυτό, τα αντίθετα δεν έλκονται καθόλου.

* Συζητήστε το πρόγραμμα εργασιών στο σπίτι. Ποιές δουλειές θα μπορούσε να κάνει εκείνος, εκτός από το κλασικό, ότι θα σου κάνει δηλαδή ηθική συμπαράσταση. Θα αναλάβεις εσύ την καθαριότητα και εκείνος τα ψώνια; Θα μοιράζεται τα πάντα 50/50;

* Ξεφορτώσου όλα τα παλιά παλιά εσώρουχα που ακόμα δεν έχεις αποφασίσει να πετάξεις. Δεν χρειάζεται να βρει τα πιο άσχημα εσώρουχα που διαθέτεις στο κοινό σας συρτάρι.

* Ξεφορτώσου όλα τα γράμματα αγάπης, τα κουτιά με ενθύμια από παλιές αγάπες, προτού βρεθείς στο ίδιο σπίτι να δίνεις εξηγήσεις για την κούτα που φέρει τον κωδικό 'ex files'.

* Σιγουρέψου πως σε έχει δει άβαφη, με ψηλό κοτσίδι, σπυράκια και μάσκα προσώπου προτού μείνετε μαζί.

* Σιγουρέψου πως είναι ξεκαθαρισμένα βασικά ζητήματα, όπως η κλειστή πόρτα της τουαλέτας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να τραβάς καζανάκι κάθε φορά που ουρείς ή να αφοδεύεις ενώ εκείνος βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο.

* Σιγουρέψου πως ξέρει και σέβεται τα τηλεοπτικά σόου που συνηθίζεις να βλέπεις, έστω και σε επανάληψη, ειδικά αν στο κοινό σπίτι θα έχετε μια τηλεόραση. Ταυτόχρονα, ενημερώσου για το πόσους ποδοσφαιρικούς αγώνες μεταδίδει η τηλεόραση μέσα στην εβδομάδα.

* Σκέψου κατά πόσον εμπιστεύεσαι το άτομο αυτό σε περίπτωση που αρρωστήσεις και πρέπει να σε μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ξέρει να βάζει θερμόμετρο; Μπορεί να σου φτιάξει ένα ζεστό χαμομήλι; Το ίδιο ισχύει και για εσένα!
* Είσαι έτοιμη να τον περιποιηθείς κάθε φορά που θα αρρωσταίνει και θα δρα σαν μικρό παιδί;
* Σιγουρέψου ότι σας αρέσει να τρώτε τα ίδια πράγματα. Αν εσύ είσαι vegeterian κι εκείνος τρώει μόνο κρέας, θα υπάρξει θέμα. Γιατί άλλο να μοιράζεσαι ένα γεύμα στο ρεστοράν κι άλλο να μοιράζεσαι την ίδια κουζίνα.

* Ροχαλίζει; Πρέπει να το ξέρεις!

* Αν ροχαλίζει, σκέψου κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης του γεγονότος!

* Συζητήστε για το αν θα έχετε τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα.

* Οι φίλοι μας τα ζώα; Μήπως τα συχαίνεσαι κι εκείνος θέλει 10 γάτες στο σπίτι;

* Συζητήστε το ενδεχόμενο ερχομού ενός παιδιού. Θα βρίσκεστε καθημερινά και τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός.

* Σιγουρέψου πως εκείνος ξέρει να φτιάχνει έστω ένα ωραίο πιάτο για να έχεις κάτι να φας τα βράδια που θα επιστρέφεις κατάκοπη από τη δουλειά.

* Πηγαίνετε τουλάχιστον μια φορά σοβαρές διακοπές μαζί. Δεν μιλάμε για τριημεράκι αλλά για μια εβδομάδα το λιγότερο. Εκεί που θα πρέπει να τον ανέχεσαι 24 ώρες την ημέρα και να του πλένεις και το σωβρακάκι, θα το αντέξεις;

* Κάντε μια σοβαρή κουβέντα για τα οικονομικά σας. Πόσα λεφτά βγάζετε δηλαδή! Μην μιλήστε αόριστα. Πιάστε χαρτί και μολύβι και υπολογίστε αν θα βγαίνετε οικονομικά. Σίγουρα, οι λογαριασμοί μοιράζονται στη μέση αλλά ποιά είναι η μέση. Όταν μένεις μόνη χρειάζεσαι 50 ευρώ στο σούπερ μάρκετ. Με τον Αρκούδο μέσα στο σπίτι, το 50 θα γίνει 150!

* Σιγουρέψου πως μοιράζεστε τις ίδιες ιδέες για το κάπνισμα μέσα στο σπίτι.

* Ξοδέψτε τουλάχιστον ένα τριήμερο, ο ένας στο πατρικό σπίτι του άλλου. Οι γονείς πρέπει να τον γνωρίζουν πριν μείνετε μαζί και οι δικοί σου το ίδιο!

* Σιγουρέψου πως και οι δύο έχετε την ίδια στρατηγική για τους φίλους ή συγγενείς που έρχονται να περάσουν κάποιες ημέρες στο σπίτι σας. Θεσπίστε ένα ανώτατο όριο φιλοξενίας για παράδειγμα.

* Ξεκαθάρισε το πρόγραμμά σου! Αν πρέπει να θυσιάσεις τον καφέ με τις κολλητές και το γυμναστήριο για να προλάβεις να μαγειρέψεις, αλλά εκείνος παίζει Pro από το πρωί μέχρι το βράδυ, μιλάμε για την πλήρη ανισότητα.

* Σιγουρέψου πως τον εμπιστεύεσαι απόλυτα για να μην τρελαθείς ψαχουλεύοντας το κινητό, το λαπ τοπ και το πορτοφόλι του.

*Φτιάξε το μπάτζετ σας! Τι θα ξοδεύετε για διασκέδαση, για ταξίδια ή για την επιβίωσή σας!

* Βάλτε το σεξ στο πρόγραμμα. Αν νομίζεις πως θα το κάνετε όσο συχνά όσο τώρα που δεν μένετε μαζί, ξέχασέ το. Κάποιες φορές για να το κάνετε, πρέπει και να το προγραμματίσετε!

* Οργανωθείτε έτσι ώστε να περνάτε και χρόνο χωριστά. Εσύ για ποτό με τα κορίτσια κι εκείνος ποδόσφαιρο με τους κολλητούς.

* Εξοικιώσου με την ιδέα του λερωμένου του εσώρουχου! Θα το πλύνεις (και θα το σιδερώσεις).

* Κάνε τη βασική ερώτηση στον εαυτό σου: είναι ο άντρας της ζωής σου ή απλά θα μείνεις μαζί του για να την βγάλετε φτηνά στην οικονομική κρίση ξεφεύγοντας από το σπίτι των γονιών;

* Σιγουρέψου πως δεν έχεις να κάνεις με έναν δειλό αντρούλη! Αν είναι στον πρώτο καυγά να τα μαζεύει και να φεύγει και να μένεις πίσω πελαγωμένη με λογαριασμούς και πίκρα, άστο καλύτερα...

*Κλείσε παλιούς λογαριασμούς με πρώην! Αν είναι να κοιμάστε παρεούλα και να χτυπά με μηνύματα ο Big, θα χωρίσετε προτού πεις κύμινο!

Τώρα μένει να: Επιλέξετε την περιοχή και τα χιλιόμετρα που θα σας χωρίζουν από το σπίτι των γονιών σας!
 
 
 
Από την Κατερίνα Πατούλια

womenonly.gr