24/6/11

Αναρτήθηκε το διάγραμμα του σχεδίου πόλης του Αργους

Ιστορική χαρακτήρισε την χθεσινή μέρα ο αντιδήμαρχος Άργους – Μυκηνών Παναγιώτης Παπαϊωάννου καθώς αναρτήθηκαν στο δημαρχείο τα διαγράμματα του σχεδίου πόλεως του νοτίου τμήματος του Άργους.Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να απευθύνονται στις τεχνικές υπηρεσίες και στον ίδιο τον Αντιδήμαρχο για να πάρουν πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί σχετικά με το σχέδιο πόλης.Η ανάρτηση αφορά την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου ώστε να μπορέσει να γίνει η πράξη εφαρμογής. «Ο δήμος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, τροποποιεί το ρυμοτομικό σχέδιο, τροποποιεί τα οικοδομικά τετράγωνα ώστε να μπορέσει να γίνει η πράξη εφαρμογής. Είναι ένα πάρα πολύ βελτιωμένο σχέδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο πόλης έχει ταλαιπωρήσει πολύ κατά το παρελθόν τους πολίτες λόγω πολλών προβλημάτων που προέκυπταν. Ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δεν θα παρουσιαστούν ανάλογα κωλύματα.
Σχετικά με το πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να είναι έτοιμο το σχέδιο πόλης ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι «ένα φυσιολογικό διάγραμμα είναι οκτώ μήνες για την τροποποίηση του ρυμοτομικού και μετά θα χρειαστεί ενάμισι έτος για να γίνει η πράξη εφαρμογής».
Αναφορικά με τις ενστάσεις τονίστηκε ότι όσοι πολίτες θέλουν να τις καταθέσουν θα μπορούν να απευθύνονται στις τεχνικές υπηρεσίες οι οποίες θα τις επεξεργαστούν ενώ ο κ. Παπαϊωάννου ξεκαθάρισε ότι «όσες είναι δυνατόν θα εφαρμοστούν. Κάποιες οι οποίες θα είναι άτοπες δεν θα εφαρμοστούν. Όταν π.χ λένε μην με βάζετε στο σχέδιο πόλης ή δεν θέλω να πληρώσω εισφορά, αυτές είναι άτοπες ενστάσεις οι οποίες δεν μπορούν να εισακουστούν».