23/6/11

Ξεσήκωσαν οι μουσικές στη συναυλία για τα συσσίτια της Σπλάτζιας!

Με χρώματα και μουσικές «ταξίδεψαν» χιλιάδες πολίτες που παρακολούθησαν τη συναυλία για την ενίσχυση των συσσιτίων της Σπλάντζιας στα Χανιά χθες το βράδυ στο παλιό λιμάνι. Η μουσική, οι μουσικοί, ο κόσμος, αλλά και ο χώρος, συνέθεσαν ένα θαυμάσιο σκηνικό που κράτησε ώρες.






Χιλιάδες κόσμου έδωσε το παρών στη συναυλία
Οι Γιάννης Χαρούλης, Haig Yazdjian, Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης),  Δημήτρης Κουκουλιτάκης, Λεωνίδας Μαριδάκης και ο Σπύρος Πετρουλάκης ένωσαν τη φωνή τους με σκοπό να ενισχυθούν τα συσσίτια. Και το πέτυχαν

Σπύρος Πετρουλάκης και Haig Yazdjian Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη και οι παρευρισκόμενοι, κατέθεσαν χρήματα στους πάγκους των συσσιτίων, λαμβάνοντας τη σχετική απόδειξη δωρεάς.

Και συνεχώς πολίτες έδιναν χρήματα για τη στήριξη των συσσιτίων η προσφορά των οποίων είναι πραγματικά τεράστια.

Οι μουσικοί επί το έργον Ηταν κόσμος κάθε ηλικίας: γονείς με τα παιδιά τους, φοιτητές, μικροί, μεγάλοι. Όλοι με τις παρέες τους και όλοι μια παρέα όταν τραγουδούσαν μαζί με τους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν αφιλοκερδώς και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Και όσο περνούσε η ώρα, η προσέλευση γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη ενώ αρκετές ήταν οι στιγμές που  παρέες νεαρών -και όχι μόνο- άρχισαν να χορεύουν αυθόρμητα στο ρυθμό της μουσικής και να μπλέκουν τη φωνή τους με αυτή των καλλιτεχνών. Έτσι, στήθηκε ένα πραγματικό γλέντι αγάπης και αλληλεγγύης.

Ραντεβού ξανά τον Σεπτέμβρη
Μάλιστα, η σημαντική προσέλευση κόσμου (περισσότεροι από 4.000) έδωσε και την αφορμή στον διευθυντή του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού: "Δίκτυο fm", Παναγιώτη Ορφανίδη, -που είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συναυλίας- να ανακοινώσει στον κόσμο ότι το "ραντεβού" για τη στήριξη των συσσιτίων θα ανανεωθεί με νέα συναυλία, αυτή τη φορά τον Σεπτέμβριο στην πλατεία της Σπλάντζιας.


Συνδιοργανωτές της συναυλίας, που έγινε και με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαικής Ημέρας Μουσικής,  ήταν ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χανίων (ΚΕΔΗΧ). Χορηγός επικοινωνίας η ηλεκτρονική έκδοση της «Ελευθεροτυπίας».