22/6/11

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΥΓΑ-ΦΡΟΥΤΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ!

«Σίλβιο παραιτήσου» απαίτησαν χιλιάδες Ιταλοί μια ημέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του «καβαλιέρε». Επεισόδια έξω από τη Βουλή.Την ώρα που ο Ιταλός πρωθυπουργός βρισκόταν στο βήμα της Βουλής και ανέλυε τις κύριες προτεραιότητες κυβερνητικής δράσης μέχρι το 2013, έξω από το Κοινοβούλιο γινόταν το... ένα να δεις!Διαδηλωτές που ανήκουν στο αυτόνομο συνδικάτο Cobas και στο έκτακτο προσωπικό των ιταλικών σχολείων (εργαζόμενοι που βάσει των νέων ρυθμίσεων δεν πρόκειται να συνεχίσουν να απασχολούνται) αποδοκίμασαν τις νέες προγραμματικές δηλώσεις και προθέσεις του πρωθυπουργού. Και δεν έμειναν μόνο εκεί.

Έριξαν αυγά, φρούτα, λαχανικά, αλλά και έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, περιτυλιγμένο σε χαρτόνι, ο οποίος δεν εξερράγη. Το ευτυχές είναι ότι δε σημειώθηκαν τραυματισμοί ούτε απευθείας συμπλοκές με την αστυνομία.Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις, από την είσοδο της βουλής προχώρησαν προς το κεντρικό σημείο της πλατείας "Μοντετσιτόριο", οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς την περιοχή του "Λάργκο Αρτζεντίνα", φωνάζοντας " Silvio, dimissioni" ("Σίλβιο, παραιτήσου").

Στην ομιλία του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε παράλληλα και πάλι στην πρόθεσή του να παρουσιάσει εντός των επόμενων εβδομάδων την φορολογική μεταρρύθμιση και κατέστησε σαφές ότι θα αποτελείται από τρεις, μόνο, φορολογικές κλίμακες.

"Το ότι συνεχίζω να είμαι πρωθυπουργός, είναι μια μεγάλη, προσωπική θυσία", πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι, ενώ, παράλληλα υπογράμμισε ότι "η φορολογική του μεταρρύθμιση θα δημιουργήσει ένα πιο δίκαιο σύστημα, για να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι, και κυρίως, οι οικογένειες που αριθμούν πολλά μέλη".