21/6/11

Επαφές ξενων επιχειρηματιών και εμπορικών ακολούθων στην Κρήτη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες (Κυριακή) στο Λασίθι η τετραήμερη επιχειρηματική επίσκεψη των 37 Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων ξένων πρεσβειών από όλο τον κόσμο που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια με τον αρμόδιο εθνικό φορέα για την προώθηση των...
άμεσων επενδύσεων «Invest in Greece».
Οι εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι πραγματοποίησαν επισκέψεις σε πρότυπες εταιρίες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων του νησιού αποκομίζοντας μια σαφή εικόνα του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος της Κρήτης. Έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα κρητικά προϊόντα και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται, εκτιμώντας μάλιστα ότι το νησί έχει τις απαραίτητες υποδομές για περαιτέρω ανάπτυξη.
Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη που είχε αναλάβει το οργανωτικό μέρος του οικονομικού-επενδυτικού φόρουμ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση που καταγράφηκε από τους εκπροσώπους πρεσβειών και τους εμπορικούς ακόλουθους που πήραν μέρος.
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την έκβαση της επίσκεψης, τόσο εμείς ως Περιφέρεια, όσο και οι επιχειρηματίες που συναντήθηκαν με τους διπλωμάτες. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι έγιναν πάνω από χίλιες κατ ιδίαν συναντήσεις με τους ακολούθους, όπου συζητήθηκαν πιθανές συνεργασίες και ευελπιστούμε σε κλείσιμο αρκετών συμφωνιών. Δε σταματάμε όμως εδώ. Οι επαφές των επιχειρηματιών με τους ακολούθους θα συνεχιστούν, ενώ η Περιφέρεια θα διευκολύνει αυτή την επικοινωνία».

http://www.e-aftodioikisi.gr/