17/6/11

Κακοδικία μέσω Facebook

Η πρώτη περίπτωση κακοδικίας μέσα από το facebook μόλις καταγράφηκε στην Βρετανία, όπου ένορκος επικοινώνησε μέσα από το δημοφιλή ιστοτόπο κοινωνικής δικτύωσης με τον κατηγορούμενο.
Η πρώτη δίκη που θα κρίνει τους κατηγορούμενους για υπέυθυνους κακοδικίας μέσω “διαδικτυακής κοινωνικής δικτύωσης” δικάζεται στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου, όπου η ένορκος Τζοάνε Φρέιλ επικοινώνησε ,παρότι αυτό απαγορεύεται αυστηρά,  με τον κατηγορούμενο Τζάμι Στούαρτ μέσω facebook.
Η δίκη αφορά υπόθεση ναρκωτικών και έχει κοστίσει ήδη έξι εκατομμύρια λίρες στο Μάντσεστερ και τώρα κατέρρευσε λόγω κακοδικίας.
Η επικοινωνία των ενόρκων με κατηγορούμενους και κατήγορους πέρα από την αίθουσα του δικαστηρίου απαγορεύεται ρητά, προκειμένου η κρίση τους να μην επηρεαστεί από τίποτε πέρα από τα στοιχεία που προκύπτουν σε αυτή.
Παρόλα αυτά όπως επεσήμανε ένα πρώην μέλος του σώματος των ενόρκων, “μπορεί να μην διαβάζεις ούτε εφημερίδα για να μην σε επηρεάσει, αλλά την εποχή του ίντερνετ, οι περισσότεροι βλέπουν την επικοινωνία στο facebook και το twitter σαν ένα ασφαλές μέρος”.


















tsantiri