23/6/11

Πρεμιέρα για το νέο Smart ForTwo

Smart,ForTwoΟι μικρές σχεδιαστικές αλλαγές και οι καθαρότεροι κινητήρες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του ανανεωμένου Smart ForTwo, που αναμένεται επίσημα στην αγορά το προσεχές φθινόπωρο.
 
Αν και λίγο πρόωρα, η Γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες πληροφορίες σε συνδυασμό με τις πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου ForTwo, το επίσημο ντεμπούτο του οποίου είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Στον αισθητικό τομέα, οι αλλαγές είναι ιδιαίτερα περιορισμένες και αφορούν κυρίως στα νέα διαθέσιμα χρώματα, στις ανασχεδιασμένες ζάντες ελαφρού κράματος, καθώς και στα φώτα μέρας τεχνολογίας LED. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με τα υλικά του εσωτερικού διακόσμου, την προσθήκη έξυπνων αποθηκευτικών χώρων, τη διαφορετική απεικόνιση των βασικών ενδείξεων του πίνακα οργάνων, αλλά και τις σημαντικές αναβαθμίσεις στα επίπεδα βασικού και προαιρετικού εξοπλισμού, όπως είναι, στη δεύτερη περίπτωση, η οθόνη του συστήματος πλοήγησης-ηχοσυστήματος (6,5 ιντσών), το cruise control κοκ.

 
Στα μηχανικά μέρη τώρα, το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι το τροποποιημένο σύστημα εξαγωγής και η νέα χαρτογράφηση των ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου των γνωστών εκδόσεων του κινητήρα των 999 κ.εκ., που εξακολουθεί στις τρεις διαθέσιμες παραλλαγές του να αποδίδει 61, 71 και 84 ίππους, εκλύοντας όμως μικρότερες ποσότητες ρύπων. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πρώτες, καταναλώνοντας μόλις 4,2 λιτ./100 χλμ. κίνησης, εκλύουν τώρα μόλις 97 γρ. CO2, με τις αντίστοιχες τιμές για την έκδοση των 84 ίππων να είναι 4,9 λιτ./100 χλμ./ώρα και 114 γρ. CO2. Σε αντίθεση, η έκδοση Brabus των 98 ίππων αποδίδει τώρα, χάρη στις ίδιες ακριβώς επεμβάσεις, 102 ίππους.

Το νέο Smart αναμένεται να πορευθεί με τη συγκεκριμένη μορφή έως τα μέσα περίπου του 2013, οπότε και αναμένεται η παρουσίαση του εντελώς νέου μοντέλου, το οποίο θα εξελιχθεί από τη Γερμανική εταιρεία σε συνεργασία με τη Renault. _Χ.Α.