1/6/11

Φεστιβάλ Tango Acropolis 2011

Χέρια δεμένα σφιχτά που σε παρασύρουν στο χορό, σώματα κολλημένα που εκφράζουν πάθος, πόδια που στροβιλίζονται στις φιγούρες του τάνγκο. Αυτά είναι μερικά από τα έργα που μπορεί να δει κανείς στην έκθεση “I Love Tango” που ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη στο Ζάππειο, στα πλαίσια του διαγωνισμού χορού TANGO ACROPOLIS 2011.

Η έκθεση που γίνεται στα πλαίσια ενός πενθήμερου φεστιβάλ αφιερωμένο στην Αργεντίνικη κουλτούρα, συγκεντρώνει 25 διακεκριμένους και νέους Έλληνες εικαστικούς, που εμπνέονται από το Αργεντίνικο tango και την πολιτιστική κίνηση που δημιουργήθηκε κατά την εξέλιξή του από το 1880 έως σήμερα.

Το φεστιβάλ ξεκινάει από τις 10 το πρωί και διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ, με δωρεάν μαθήματα τάνγκο, σεμινάρια, προβολές ταινιών, επιδείξεις μόδας, διαλέξεις και βραδινές μιλόγκες (βραδιές τάνγκο).

Την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την διάλεξη “LA HISTORIA DEL TANGO DANZA”. Την ιστορία του τάνγκο δηλαδή μέσα από βίντεο, μουσική αλλά και χορευτικές αναπαραστάσεις.

Το φεστιβάλ κορυφώνεται την Κυριακή 5 Ιουνίου με τη βραδιά του Μεγάλου Τελικού όπου αμέσως μετά την απονομή των βραβείων στους νικητές, το γνωστό nuevo tango γκρουπ, Otros Aires (Οτρος Αίρες), θα μονοπωλήσει τη βραδιά με τις αργεντίνικες μελωδίες δημιουργώντας ένα μαγικό σκηνικό στο Περιστύλιο του Ζαππείου.

Την ίδια στιγμή, το θρυλικό ζευγάρι Γκλόρια Εντουάρντο και η διεθνούς φήμης «Mπαλαρίνα του Τάνγκο» όπως την αποκαλούν, Μόρα Γκόντοι, παραδίδουν μαθήματα αισθησιασμού δίνοντας μια μοναδική παράσταση, μπροστά στο ελληνικό κοινό.

Παράλληλα, παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «TANGO:2 HEADS, 4 LEGS ONE HEART»,μέσα από τον φακό των Παγκράτη Παγκρατίδη, Θωμά Χρυσοχοίδη, Victor Obeid(Βίκτορ Ομπείντ), Αλέξανδρου Τρούπη αλλά και τα σκίτσα του Λαυρέντη Χωραϊτη. Στις φωτογραφίες αποτυπώνονται στιγμές τάνγκο μαγείας δείχνοντας ανθρώπους να ενδίδουν σε αυτό που το τάνγκο πρεσβεύει: την αγκαλιά, την επικοινωνία, την τρυφερότητα.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας και του Υπουργείου Πολιτισμού της Αργεντινής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας και του Δήμου Αθηναίων.












 http://www.i-reportergr.com/2011/05/tango-acropolis-2011.html#ixzz1Ny965txl