

Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο μπισκότα Digestive
5 κουταλιές της σούπας βιτάμ (φουλαριστές κουταλιές!)
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 morfat creamy (φυτική κρέμα)
Λίγο γάλα, περίπου 80 γρ (λιγότερο ή περισσότερο αναλόγως πόσο σφιχτή η ελαφριά θέλετε τη σαντιγύ)
1 έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής (και 6ΟΟ ml γάλα για να την χτυπήσετε)
1 καρπό βανίλιας΄(το εσωτερικό του) ή 2 βανίλιες απλές
1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ (εγώ χρησιμοποίησα λικέρ μαστίχας)
Λίγη μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα και μερικές σοκολατένιες ελίτσες για ντεκόρ...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την morfat στο ψυγείο για μια ωρίτσα.
Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και πριν κάψει, το περιχύνουμε πάνω στα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή σε βάση σιλικόνης. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε την morfat creamy και σιγα σιγα προσθέτουμε την σαντιγύ, το γάλα (όσο νομίζουμε) το λικέρ και την βανίλια. Τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Ετοίμαζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες (την χτυπάμε με γάλα δηλαδή) ή φτιάχνουμε την δική μας. Την αφήνουμε για τουλάχιστον ένα τέταρτο στο ψυγείο. Μετά, παίρνουμε κολωνάτα ποτηράκια ή οτι άλλο θέλουμε και τα γεμίζουμε στις αναλογίες που προτιμάμε. Αν θέλετε να το κάνετε σε στρώσεις, απλώς ξανακάνετε τη βάση των μπισκότων σκόνη ξανά (στο μούλτι). Αν θέλετε ένα πιο ''ατημέλητο'' και ακατέργαστο λουκ, σπαστε την κρούστα σε κομματάκια και γεμίστε τα ποτήρια χωρίς κορνέ, με ένα κουτάλι. Στολίστε με τριμμένα μπισκότα, λίγη μαύρη ζάχαρη και μια σοκολατένια ελίτσα!
* Την άλλη μέρα είναι μακράν καλύτερο... Τα μπισκότα έχουν μαλακώσει λίγο και όλα είναι παγωμένα και αφράτα!
** Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε το αγαπημένο σας σιρόπι στα μπισκότα πριν γεμίσετε τα ποτηράκια. Εγώ έκανα μερικά με σιρόπι σφένδαμου και ήταν σουπερ! Αλλά και σκέτα ήταν φοβερά!
http://donkeyandthecarrot.blogspot.com/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου