2/2/12

Ξεπέρασαν τους 110 οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη

Το βαρύτερο «φόρο αίματος» έχουν μέχρι στιγμής πληρώσει Ουκρανία και Πολωνία, όπου τα θύματα ανέρχονται σε 63 και 29 αντίστοιχα



Τουλάχιστον 110 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το πρωτοφανές κύμα πολικού ψύχους που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Το βαρύτερο «φόρο αίματος» έχουν μέχρι στιγμής πληρώσει Ουκρανία και Πολωνία, όπου τα θύματα ανέρχονται σε 63 και 29 αντίστοιχα.

Μόνο σήμερα ανακοινώθηκε ότι 20 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και στις δύο χώρες, όπου οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να βρίσκονται ακόμη και 30 βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Στην Σερβία, τουλάχιστον 11.000 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Στην Ιταλία, περισσότεροι από 600 επιβάτες πέρασαν τη νύχτα εγκλωβισμένοι και δίχως θέρμανση σε τρένο λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Την Πέμπτη, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Ρωσία και Καζακστάν, σπάζοντας το όριο των –40 βαθμών Κελσίου.
Στην Τουρκία, το χιόνι στην Κωνσταντινούπολη έφτασε ακόμη και τα 50 εκατοστά, ενώ μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από χιονοστιβάδα.
Μία χειμερινή κολυμβήτρια έχασε τη ζωή της και στη Γερμανία, καθώς αψήφησε τις κακές καιρικές συνθήκες με μοιραία για τη ζωή της αποτελέσματα.



πηγη:imerisia