3/2/12

Ρεκόρ Γκίνες με πρωταγωνιστές ένα σκάφος και 145 σκιέρ


Λάτρεις του θαλάσσιου σκι συγχρονίστηκαν και απόλαυσαν το χόμπι τους ταυτόχρονα.

Εντυπωσιακές εικόνες δημιούργησαν οι δεκάδες λάτρεις του θαλάσσιου σκι, οι οποίοι αποφάσισαν να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι ταυτόχρονα, κάνοντας ρεκόρ Γκίνες. 

Το γεγονός που κάνει την προσπάθεια αυτή ξεχωριστή και έδωσε στους συμμετέχοντες μια θέση στο βιβλίο των Γκίνες είναι ότι ένα μόνο σκάφος τραβούσε τους 145 σκιέρ!

Η προσπάθεια έγινε στον όρμο Macquarie Harbour, στις δυτικές ακτές της Τασμανία, στην Αυστραλία. Για να επιτευχθεί ρεκόρ, έπρεπε οι σκιέρ να παραμείνουν όρθιοι για ένα ναυτικό μίλι! 

Παρόλο που οι 9 από όσους ξεκίνησαν την προσπάθεια δεν τα κατάφεραν και έπεσαν στο νερό, οι υπόλοιποι 145, ανάμεσα στους οποίους και μια 12χρονη, ήταν αρκετοί για να επιτευχθεί ρεκόρ.



Αξιοσημείωτο είναι ότι, η ομάδα έσπασε το ρεκόρ που η ίδια είχε κάνει δύο χρόνια νωρίτερα και αφορούσε στην ταυτόχρονη συμμετοχή 114 ατόμων.

Στο τροποποιημένο σκάφος, 34 μέτρων, είχε τοποθετηθεί ένας αλουμινένιος βραχίονας πάνω στον οποίο προσαρμόζονταν το σκοινί του κάθε σκιερ, εμποδίζοντας τα να μπλεχτούν μεταξύ τους. Η μηχανή 3.000 ίππων φάνηκε αρκετή για να τραβήξει το πλήθος των συμμετεχόντων.