3/2/12

Βροχές με άνοδο της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αύριο Παρασκευή στα βόρεια, στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην υπόλοιπη χώρα.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Το πρωί και τη νύχτα όμως θα σημειωθεί παγετός.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανότητα το μεσημέρι στα νότια για πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νότιο νοτιοανατολικοί και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ορεινά –ημιορεινά και στις πεδινές περιοχές  και στις πεδινές περιοχές θα εκδηλωθούν  βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –2 έως 2 βαθμούς Κελσίου

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, που στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονες . Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά-ημιορεινά και στις πεδινές περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν  σε νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –7 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο  θα σημειωθούν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα βρέξει. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα το πρωί σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Οι άνεμοι θα πνέουν  νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 Βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά θα είναι από –2 έως 5 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα το πρωί στα ημιορεινά της Θεσσαλίας.  Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Πρόσκαιρα στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα πνέουν ανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα κυμανθεί από –3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη  θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες που θα είναι τοπικά έντονες. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Πρόσκαιρα στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα πνέουν ανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νότια από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.