3/2/12

Περπατήστε στο Τόκιο από τον καναπέ του σπιτιού σας

Αν σας ενθουσιάζουν οι βόλτες με το Google Street View, τότε το Condition One θα σας συναρπάσει. Δείτε το εκπληκτικό “πείραμα” της Guardian.

Η ηλεκτρονική έκδοση της The Guardian παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό, πειραματικό είδος ταξιδιωτικής δημοσιογραφίας. Σε συνεργασία με την εταιρεία Condition One δημιούργησαν ένα βίντεο για το Τόκιο, στο οποίο δεν αποφασίζει ο οπερατέρ ή ο δημοσιογράφος ποια εικόνα της πόλης θα δει ο θεατής αλλά ο ίδιος ο χρήστης, αφού έχει τη δυνατότητα να γυρίσει την κάμερα σχεδόν 360 μοίρες, αριστερά, δεξιά πάνω ή κάτω. Με αυτόν τον τρόπο ο θεατής ουσιαστικά αποκτά τον πλήρη έλεγχο της κινούμενης εικόνας.


Οι εμπνευστές του νέου πρότζεκτ της Guardian καταργώντας το “κάδρο” καταφέρνουν να εμπλέξουν τους θεατές στο θέμα που παρουσιάζουν, μπλέκοντας την ενημέρωση με την εμπειρία. Η εφαρμογή θυμίζει το Google Street View, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση η περιήγηση γίνεται σε κινούμενη εικόνα.


Τα βίντεο είναι μικρά σε διάρκεια και οι θεατές θα έχουν ορισμένους περιορισμούς. Για παράδειγμα δεν μπορούν να δουν πίσω τους ούτε μπορούν να επεξεργαστούν κάτι που βλέπουν τυχαία στο δρόμο. Όμως μέσα από την ηλεκτρονική βόλτα τους στην πόλη του Τόκιο θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια ιδέα από την καθημερινή ζωή στη μητρόπολη.


Το βίντεο μπορείτε να το δείτε σε συσκευή iPad κατεβάζοντας την εφαρμογή από το site conditionone.com.


Δείτε πως λειτουργεί η πρωτοποριακή ιδέα της The Guardian και της Condition One