3/2/12

Υποχωρεί προσωρινά το κύμα κακοκαιρίας στη Β. Ελλάδα

Με προσοχή η κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο

Υποχωρεί σταδιακά το κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε τις τελευταίες ημέρες τη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο.


Από το απόγευμα η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει, κυρίως σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, όπου βρέχει και κατά διαστήματα πέφτει και χιονόνερο.


Ωστόσο, 20 οικισμοί, που ανήκουν στο ορεινό σύμπλεγμα των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας Τρικάλων, παραμένουν αποκλεισμένοι από τα χιόνια, στην πόλη της Ορεστιάδας ο δείκτης του θερμομέτρου δείχνει -6 βαθμούς, στην Αλεξανδρούπολη -2, ενώ -3 έχουν η Κοζάνη, η Καστοριά, ενώ σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία παραμένει υπό το μηδέν και στο μεγαλύτερο τμήμα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.


Για προληπτικούς λόγους παραμένει κλειστός ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου Θεσσαλονίκης, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας (από το 62ο έως το 113ο χιλιόμετρο), στην παλιά εθνική οδό Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, στους επαρχιακούς δρόμους Πυργετού - Κρανιάς, Γόννων - Καλλιπεύκης, σιδηροδρομικού σταθμού Ραψάνης - Ραψάνης, Καλλιπεύκης - Καρυάς και Καλλιπεύκης - Π. Παντελεήμονα, Ελασσόνας - Γρεβενών καθώς και στη δασική - χωμάτινη οδό Κρανιάς - Καλλιπεύκης, στο νομό Λάρισας.


Επίσης, σε ολόκληρο το επαρχιακό ορεινό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας και των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας, Πέλλας (εκτός από το Δήμο Γιαννιτσών) , Ημαθίας και Καβάλας, στο δρόμο Δράκειας - Χανίων Μαγνησίας, και σε ορεινούς οικισμούς του νομού Ροδόπης. 


Ακόμα, αλυσίδες χρειάζονται στους επαρχιακούς δρόμους Δράμας - Σιδηρόνερου και Ξάνθης - ελληνοβουλγαρικών συνόρων (από 19ο έως το 22ο χιλιόμετρο και από 31ο μέχρι τα σύνορα).


Στο νομό Κιλκίς, στους δρόμους Κιλκίς - Παντοκερασιάς, Κιλκίς - Ισώματος, Μαυρονερίου - Ξυλοκερατιάς, Μεταμόρφωσης - Κορώνας, Ειδομένης - Χαμηλού, Ειδομένης -Πλαγιάς, Φανού - Σκρα και Γρίβας - Λιβαδιών. 


Επίσης, στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της βόρειας και κεντρικής Χαλκιδικής, στους οικισμούς Κίτρους και Παλιού Ελευθεροχωρίου Πιερίας, καθώς επίσης και από την πόλη των Σερρών προς και από το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά και τον ορεινό οικισμό Άνω Βροντούς.


Στους βασικούς οδικούς άξονες, θα συνεχιστεί και στη διάρκεια της νύχτας ο καθαρισμός, από τα συνεργεία περιφερειακών υπηρεσιών, ενώ η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να είναι προσεκτικοί στα σημεία του οδικού δικτύου όπου υπάρχει παγωμένο χιόνι.

Αντιδράσεις: