19/5/12

Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται απόψε (21:45 / NET) την Τσέλσι στον μεγάλο τελικό του Champions League

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Η μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου έρχεται στο τέλος της για τη σεζόν 2011-12 με τον μεγάλο τελικό της «Αλιάνζ Αρένα». Εκεί, η γηπεδούχος Μπάγερν Μονάχου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι με στόχο την επιστροφή της στις επιτυχίες σε τέτοιο επίπεδο από το 2001. Από την πλευρά τους οι «μπλε» κυνηγούν το πρώτο Champions League της ιστορίας τους.

Το απόρθητο κάστρο

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι Βαυαροί είναι αισιόδοξοι για την αναμέτρηση. Στα τελευταία 14 παιχνίδια της ομάδας στο συγκεκριμένο γήπεδο, μετράει 13 νίκες και μία ισοπαλία δείχνοντας τη δυναμική της. Ο στόχος της, από το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν άλλος από το να φτάσει στον τελικό και να παίξει στο γήπεδό της. Εφόσον κατακτήσει τον τίτλο θα γίνει η 3η με επιτυχίες στην ιστορία του θεσμού, πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει εννέα και τη Μίλαν που μετράει επτά κατακτήσεις.

Αν η Μπάγερν επικρατήσει, τότε ο Γιούπ Χάινκες θα γίνει ο τέταρτος τεχνικός μετά τους, Ερνστ Χάπελ, Ότμαρ Χίτσφελντ και Ζοσέ Μουρίνιο που κατακτούν τη διοργάνωση με δύο διαφορετικές ομάδες.

Πολλά τα προβλήματα για Μπάγερν

Οι γηπεδούχοι, θα έχουν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα να αντιμετωπίσουν για τη μεγάλη αναμέτρηση. Αυτό γιατί οι αμυντικοί, Χόλγκερ Μπάντστουμπερ, Νταβίντ Αλάμπα και Λουίς Γκουστάβο είναι τιμωρημένοι και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση. Κατά τα άλλα, εκτός τους τελευταίους μήνες είναι ο Μπρένο που δεν επηρεάζει, όπως και ο Ντάνιελ φαν Μπούιτεν. Έτσι, οι θέσεις αυτές, αναμένεται να καλυφθούν από τους Ανατόλι Τίμοστσιουκ και Ντιέγκο Κοντέντο. Στη βασική ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει ο Τόμας Μίλερ, με τον Τόνι Κρόος να πηγαίνει στα αμυντικά χαφ, μαζί με τον Μπάστιαν Σσβαϊνστάιγκερ.

Χωρίς… σταματημό

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας όταν ερχόταν στην Τσέλσι, οι φίλοι της ομάδας έβλεπαν στο πρόσωπό του, τον άνθρωπο που θα οδηγούσε το σύλλογο στις μεγάλες επιτυχίες και την κατάκτηση του Champions League.Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη σε καμία περίπτωση με τον Πορτογάλο τεχνικό να αποχωρεί με συνοπτικές διαδικασίες μετά τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας.

Κάπου εκεί, ανέλαβε δράση ο Ρομπέρτο ντι Ματέο, ο οποίος άλλαξε εντελώς την εικόνα της ομάδας και την οδήγησε αρχικά στην κατάκτηση του FA Cup και στη συνέχεια στο μεγάλο τελικό του Champions League.Αρκετά είναι τα πράγματα που πρέπει να βελτιώσουν οι «μπλε» όμως για να φτάσουν και στην επιτυχία. Φέτος, έχουν πάρει μόλις μία νίκη εκτός έδρας στη διοργάνωση, έχοντας ηττηθεί ήδη μία φορά επί γερμανικού εδάφους από την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Στο παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ξανά, με τους «μπλε» να είναι οι νικητές καθώς σε διπλούς αγώνες επικράτησαν των Βαυαρών 6-5 στο συνολικό σκορ. Οι αγγλικές ομάδες εκτός έδρας με τους Γερμανούς έχουν πολλά προβλήματα, καθώς έχουν επικρατήσει μόλις μία φορά, έχοντας ακόμα μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες.

Πονοκέφαλος οι τιμωρίες για Ντι Ματέο

Μερικά θετικά, αλλά και αρκετά αρνητικά νέα έχει ο Ρομπέρτο ντι Ματέο για τη μεγάλη αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου. Οι αμυντικοί, Νταβίντ Λουίζ και Γκάρι Κέιχιλ είναι διαθέσιμοι κανονικά για την αναμέτρηση μετά τους τραυματισμούς τους και θα καλύψουν τις θέσεις των κεντρικών αμυντικών.

Αυτό γιατί, εκτός τελικού λόγω τιμωρίας, είναι οι Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, Ραούλ Μεϊρέλες, Ραμίρες και Τζον Τέρι. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Φλοράν Μαλουντά, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να προτιμάται από τον Φερνάντο Τόρες για την κορυφή της επίθεσης.
 







Onsports.gr