28/5/12

Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες τη Δευτέρα 28-05-2012

Στα βορειοανατολικά τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες το πρωί πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές προβλέπει η ΕΜΥ για τη Δευτέρα 28 Μαϊου 2012.  Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα όπου στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι τοπικά 6 μποφόρ στα νότια.

Η Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς νωρίς το πρωί τοπικά ισχυρές και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.  'Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και μέχρι το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Αργά το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει τοπικά στα νησιά του Ιονίου.  'Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών. 'Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης θα είναι αυξημένες. 'Ανεμοι: δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες το πρωί πιθανώς τοπικά να είναι ισχυρές. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι-απόγευμα. 'Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. 'Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένη καταιγίδα. 'Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αντιδράσεις: