28/5/12

Ο Διομήδης είναι ο «βασιλιάς» της Ευρώπης!

Το Άργος... καίγεται!

Οι «λύκοι» ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης κι έγιναν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο σε όλα τα αθλήματα. Ονειρική η χρονιά για το συγκρότημα του Άργους που ολοκληρώνει ιδανικά τις υποχρεώσεις του τη φετινή περίοδο με τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό, το πρώτο στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ.

Το +3 (26-23) του πρώτου αγώνα πριν από μια εβδομάδα στο Λουτράκι αποδείχθηκε «χρυσή» διαφορά για τον Διομήδη, που μπήκε δυναμικά από την αρχή στην αναμέτρηση, χωρίς να επηρεαστεί από την «καυτή» ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί της Βάκερ που κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο.

Δυνατός ο δεύτερος τελικός, με σκληρές άμυνες και τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, με τη γηπεδούχο φυσικά να έχει το άγχος, παρά το προβάδισμα που πήρε από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα. Η διαφορά των δύο τερμάτων δεν έδινε το τρόπαιο στην Βάκερ και ο Διομήδης είχε τον τρόπο να διαχειριστεί το παιχνίδι, ακόμη κι όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ.

Ο Μερτζ κάτω από τα δοκάρια αποδείχθηκε πολύ… σκληρός για την ελληνική επίθεση που βρήκε τοίχο αρκετές φορές στην προσπάθειά της να σκοράρει, ο Μάλλιος όμως ήταν κι αυτή τη φορά «λίρα 100» για τον Διομήδη. Με 9 προσωπικά τέρματα ο Έλληνας παίκτης οδήγησε τους «λύκους» στο θρίαμβο, με τον Μεγαλοοικονόμου να ακολουθεί με τέσσερα. Ο Κάσπαρ «σίγησε» αυτή τη φορά, όμως το δίδυμο των Φράνιτς και Λίντερ που σκόραραν από 7 τέρματα πήγαν να κάνουν τη «ζημιά» χωρίς παρόλα αυτά να τα καταφέρουν. Η μόνη φορά που έδειχνε να ανησυχεί η ελληνική ομάδα ήταν στα τελευταία δύο λεπτά, όταν το 20-20 έγινε 22-20 από τους Λίντερ και Ντεσβάντεν, η τύχη όμως ήταν με το μέρος της ελληνικής ομάδας…

Αυτό χρειαζόμαστε για να σηκώσουμε ανάστημα και να είμαστε... ωραίοι ως Έλληνες. Ο ελληνικός αθλητισμός για μια ακόμη φορά έδειξε το δρόμο. Πρωταθλητής Ευρώπης ο Διομήδης!

Τα δεκάλεπτα: 3-3, 7-5, 10-9, 14-13, 17-16, 22-20
Βάκερ Τουν: Λίντερ 7, Κάσπαρ 1, Φράνιτς 7, Ντεσβάντεν 4, Ντέλερ 3.
Διομήδης Άργους: Ουρόσεβιτς 1, Μάλλιος 9, Μεγαλοοικονόμου 4, Πριόβολος 1, Τάσκοβιτς 3, Μαραγκός 1, Σαμαράς 1.





πηγη:gazzetta