23/7/12

Κίνα: Στο Πεκίνο έβρεξε για 60 χρόνια

Χάος και απόγνωση επικρατεί στους πλημμυρισμένους δρόμους του Πεκίνου, το οποίο πλήττεται από το βράδυ του Σαββάτου από καταρρακτώδεις βροχές, τις σφοδρότερες στην κινεζική πρωτεύουσα εδώ και έξι δεκαετίες. 

Μέχρι στιγμής 37 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, οι περισσότεροι από πνιγμό, αλλά και άλλοι από ηλεκτροπληξία ή χτύπημα κεραυνού. Πανζουρλισμός επικρατεί και στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, όπου έχουν ματαιωθεί 500 πτήσεις και έχουν εγκλωβιστεί 80.000 ταξιδιώτες. Κάπως καλύτερη η κατάσταση στο Μετρό, το οποίο δεν πλημμύρισε μεν από τη βροχή, «πνίγηκε» όμως από μια λαοθάλασσα απεγνωσμένων που ούτε αυτοκίνητα, ούτε λεωφορεία, ούτε ταξί μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Παρότι πολλοί διαμαρτύρονταν για ολιγωρία των Αρχών που δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα, αν και γνώριζαν για την κακοκαιρία - που προβλέπεται να συνεχιστεί έως τον Σεπτέμβριο -, ένα καλό υπήρχε: έπειτα από πολύ καιρό ο επίσημος δείκτης ρύπανσης έδειξε χθες «εξαιρετική» την ατμόσφαιρα στο Πεκίνο.













Πηγη:tanea.gr