23/10/12

Έλληνας μπήκε στο βιβλίο Γκίνες - Έχει πιστοποίηση σε 27 αθλήματα

Στο βιβλίο Γκίνες μπήκε ένας Έλληνας διαιτητής ως "Κάτοχος των Περισσοτέρων Πιστοποιήσεων Διαιτητή / Κριτή Αθλημάτων". Πρόκειται για τον 29χρονο Ανδρέα Κωλέττη που εργάζεται ως ειδικός φρουρός στην Ελληνική Αστυνομία και έχει πιστοποίηση σε 27 αθλήματα.

Πρόκειται για τα εξής: Στίβο, Αντισφαίριση, Χειροσφαίριση επί Άμμου (Beach Handball), Αντισφαίριση επί Άμμου (Beach Tennis), Πετοσφαίριση επί Άμμου (Beach Volleyball), Ποδόσφαιρο Τυφλών, Μπριτζ, Σκάκι, Ποδόσφαιρο, Ποδόσφαιρο Σάλας, Ορειβασία – Αγωνιστική Αναρρίχηση, Μηχανοκίνητος Χερσαίος Αθλητισμός, Ιστιοπλοΐα, Αθλητική Αλιεία Επιφανείας, Κολύμβηση, Συγχρονισμένη Κολύμβηση, Ξιφασκία, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντισφαίριση, Πετοσφαίριση και Γουσού Κούνγκ –Φού, Πυγμαχία, Τρίαθλο, Δίαθλο, Παρατρίαθλο, Καλαθοσφαίριση και Υποβρύχια Σκοποβολή.


Ο Ανδρέας Κωλέττης υπήρξε αθλητής της κολύμβησης και της άρσης βαρών, ενώ είναι ομοσπονδιακός προπονητής αθλητών των Special Olympics στην άρση βαρών.


«Η εποχή μας είναι αμείλικτη και απαιτητική. Θα ήθελα η νέα γενιά να δραστηριοποιείται περισσότερο στον αθλητισμό, στις τέχνες και στα γράμματα και λιγότερο με το Facebook και το αδυσώπητο κυνήγι του ποιος έχει για παράδειγμα το ομορφότερο κινητό τηλέφωνο... Αν καταφέρει η δραστηριότητά μου αυτή να παρακινήσει προς αυτή την κατεύθυνση έστω και ένα παιδί, τότε το χόμπι μου θα έχει κάποιο απτό αποτέλεσμα στην κοινωνία. Και αυτό γιατί το χόμπι μου δεν είναι σκοπός, αλλά μέσο», δήλωσε ο Έλληνας διαιτητής όταν παρέλαβε το δίπλωμα Γκί


Πηγή: protothema

Αντιδράσεις: