9/3/10

Σχετική βελτίωση του καιρού από τα Δυτικά σήμερα



ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά με χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές στα Κεντρικά και Βόρεια.Εξασθένιση των ανέμων στα πελάγη και θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά

Νεφώσεις προβλέπονται σε ολόκληρη την χώρα την Τρίτη οι οποίες στα Κεντρικά και Βόρεια θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και της Θεσσαλίας με πιό χαμηλό υψόμετρο. Πάντως τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες και μετά θα εξασθενίσουν από τα Δυτικά. Καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα με λίγες αραιές νεφώσεις και σκόνη από την Αφρική.

 Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 7 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις θα φτάσουν τα 7 Beaufort .Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6-7 Beaufort .Στο Ιονιο θα πνέουν από βόρειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά και τα 7 Beaufort.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κεντρικά και στα βόρεια σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 4-05 βαθμούς στα κεντρικά τους 9-11 βαθμούς στα Δυτικά τους 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19-20 βαθμούς. 

meteo-news