25/6/11

Οργασμός έργων στη Λευκάδα

Προχωράνε οι διαδικασίες για την υποθαλάσσια σύνδεση της Λευκάδας με την Ακαρνανία
Στη σύσκεψη εκτιμήθηκαν οι μέχρι τώρα ενέργειες και σχεδιάστηκαν οι υπολειπόμενες μέχρι την προκήρυξη της Α΄ Φάσης του διαγωνισμού για την κατασκευή της υποθαλάσσιας σύνδεσης της Λευκάδας με την Ακαρνανία, την διεύρυνση του Λιμανιού, την κατασκευή προβλήτας για κρουαζιερόπλοια και την κατασκευή ενός Τουριστικού Αγκυροβολίου για μεγάλα σκάφη σύμφωνα με το ενδεικτικό σχέδιο που επισυνάπτουμε.

Προγραμματίστηκε νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για την Τετάρτη 30/6/2011 με την συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού και Υποδομών (κ.κ. Μενδώνη, Μπέη και Λαμπρόπουλου), του βουλευτή Σπύρου Μαργέλη και υπηρεσιακών παραγόντων με σκοπό την διευθέτηση θεμάτων που έχουν σχέση με τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις.

Το συμπέρασμα από τη σύσκεψη είναι πως πολύ σύντομα θα φτάσουμε στην προκήρυξη της Α' Φάσης του διαγωνισμού για την κατασκευή των έργων.


ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Προχθές στην Κέρκυρα υπογράφηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο, η έγκριση δημοπράτησης του νέου νοσοκομείου Λευκάδας. Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΠΑΝΟΜ (Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων) θα δημοσιεύσει εντός των ημερών την προκήρυξη δημοπράτησης στις εφημερίδες και όλα πλέον παίρνουν το δρόμο τους. Έτσι πρόκειται να ξεκινήσει ένα έργο χρηματοδοτημένο από το ΕΣΠΑ με 36.000.000 ευρώ και θα είναι ένα κτίριο χωρητικότητας 120 κλινών, υπερσύγχρονο και με πολλές δυνατότητες. Βέβαια φτάσαμε στο να αγγίξουμε το όνειρο, διότι για όνειρο μιλούσαμε τόσα χρόνια, την στιγμή που υπάρχει σε εκκρεμότητα το αν θα γίνει το νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα μιλάμε μόνο για ένα κτίριο καινούριο που όμως δεν θα έχει έμψυχο υλικό. Γι αυτό άλλωστε και οι κινητοποιήσεις αυτή την εποχή γιατρών και εργαζομένων. «Είναι πολύ πιο εύκολη η διαπραγμάτευση της πρότασης Λιαρόπουλου, αν τεθεί, έχοντας ένα καινούριο νοσοκομείο», μας είχε τονίσει ο βουλευτής, Σπύρος Μαργέλης, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που από τότε που πήρε το φάκελο του νέου νοσοκομείου στα χέρια του κινητοποίησε το γραφείο του και τον τότε διευθυντή του, Σπύρο Καρβούνη, προσπαθώντας να προλάβει τις ημερομηνίες για την ένταξη του έργου αλλά και να πείσει για την αναγκαιότητα αυτής της ένταξης.

Παράλληλα δε με το νέο νοσοκομείο, και για τη μεταβατική περίοδο που θα χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί, εντάχθηκε και το ποσόν για την επισκευή του παλιού











πηγή:lefkadapress.gr