6/6/11

Βούλιαξε η πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα

Χιλιάδες Πατρινοί, συμμετείχαν χθες στην πανευρωπαϊκή ημέρα κινητοποίησης των Αγανακτισμένων πολιτών. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι, φοιτητές, οικογένειες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες και εργαζόμενοι, βρέθηκαν στην ιστορική πλατεία της Πάτρας, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο Μνημόνιο και στα νέα μέτρα σκληρής λιτότητας και να διατρανώσουν το αίτημά τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια και μέλλον.
Τα συνθήματα που δέσποζαν ήταν κατά του ΔΝΤ, του Μνημονίου και της κυβέρνησης.
Στην πλατεία λειτουργούσε συλλογική κουζίνα, ενώ σε άλλο τμήμα της μετανάστες πραγματοποιούσαν θέατρο δρόμου. Παράλληλα, αρκετοί
νέοι, κυκλοφορούσαν με σημαίες χωρών που έχουν βιώσει την εμπειρία του ΔΝΤ και του μηχανισμού στήριξης, όπως η Αργεντινή, η Ουγγαρία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, ενώ χρώμα στην κινητοποίηση έδιναν και τα μέλη του τοπικού κινήματος "Δεν Πληρώνω" με τις κίτρινες σημαίες τους, αλλά και οι ποδηλάτες.
Παρόντες Πάγκαλος και Μέρκελ μέσω του καρναβαλικού άρματος, που τους δείχνει να τρώνε με χρυσά κουτάλια.
Λίγο μετά τις 21:00, με τον κόσμο να παραμένει στην πλατεία, ξεκίνησε η καθιερωμένη Λαϊκή Συνέλευση, με πληθώρα τοποθετήσεων από τους παρευρισκόμενους.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_2040.html