23/6/10

Στις αρχές Ιουλίου οι βαθμολογίες των Πανελληνίων

Στις αρχές Ιουλίου εκτιμάται πως θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, μετά την απόφαση των βαθμολογητών να τερματίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους.

«Ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των εξετάσεων» δήλωσε ο Δημήτρης Πεππές (πρόεδρος της ομοσπονδίας).
«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταδείξαμε την αναξιοπιστία της κυβέρνησης όσον αφορά το ύψος των αμοιβών μας, για αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση.» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ προαναγγέλλοντας «θερμό» φθινόπωρο!
Σε ερώτηση εάν θα υπακούσουν όλοι οι βαθμολογητές στην απόφαση της ΟΛΜΕ, ο κ. Πεππές είπε ότι «η απόφαση του ΔΣ είναι σαφής. Είπαμε ότι σταματάμε την αποχή και καλούμε τους συναδέλφους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους» είπε ο Πέππες ύστερα από ερώτηση των δημσιογράφων χωρίς να αφήνει περιθώριο σε οποίους θέλουν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και εκτιμώντας ότι σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, για να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών.

Η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μετά την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για παύση αποχής των βαθμολογητών δήλωσε: «Η αγωνία των μαθητών τελειώνει. Η ΟΛΜΕ επέδειξε στάση ευθύνης και αυτή είναι μια θετική εξέλιξη.» και συνέχυσε λέγοντας… «Το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η διαδικασία της βαθμολόγησης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση προς τους βαθμολογητές»...»

Ωστόσο, λόγω της απεργίας των προηγούμενων ημερών, καθυστέρηση αναμένεται στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών και την ανακοίνωση των βάσεων. Φέτος τις επιλογές των υποψηφίων αναμένεται να τις καθορίσει η οικονομική κρίση καθώς εκτιμάται ότι θα δώσουν έμφαση σε σχολές που εδρεύουν κοντά στην περιοχή κατοικίας τους αλλά και επαγγέλματα που δεν έχουν υποστεί κορεσμό και εξασφαλίζουν άμεση αποκατάσταση.

Πηγή: ellispoint.gr